Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Budget Tips om ook in de Big Apple goedkoper uit te zijn!

New_York_urban

Een citytrip naar New York gepland, of ben je gewoon benieuwd naar handige tips om geld te besparen in de Big Apple? Check onderstaande tips om meer geld over te houden!

Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn!

We kunnen ons zo voorstellen dat de wereldsteden en New York in het bijzonder, een dure reputatie hebben gekregen. Deels klopt dit natuurlijk ook wel, helemaal wanneer de euro in waarde zakt is het voor ons Nederlanders niet goedkoop. Een winkelparadijs is de Big Apple zeker, maar daarnaast zijn er ook nog veel andere dingen te doen, voor mooie prijzen en soms zelfs gratis. Lees snel verder!

Gratis rondleidingen

De organisatie Free Tours by Foot biedt gratis rondleidingen aan door gebieden als Chinatown, Little Italy en Soho. Zelf gezellig door deze straten slenteren is natuurlijk ook leuk, maar het wordt nog beter wanneer er een gratis gids met je mee wandelt. De kosten voor het openbaar vervoer om er te komen betaal je overigens wel zelf, maar dat mag de pret toch niet drukken? Twee uur later weet je alles over deze typisch New Yorkse straten.

New-York-Tours

Een andere mogelijkheid om meer over de stad te weten te komen is om op vrijdag om half een ’s middags bij het Grand Central Station te zijn. Hier geeft de stadshistoricus een rondleiding van anderhalf uur, over het station zelf en over het ondergrondse netwerk van de stad. Ook neemt hij de geschiedenis van een aantal andere hoogtepunten mee, zoals de Chrysler Building en de Pershing Square. De kosten er naartoe betaal je ook bij deze rondleiding, maar zeg nou zelf, goedkoper kan het toch niet?

New_York_Central_Park

Boottocht met de Staten Island Ferry

Vaar gratis met de veerboot van Manhattan naar Staten Island, één van de vijf stadsdistricten van New York. Binnen een half uur vaar je naar dit eiland en onderweg kun je vanaf de boot het Vrijheidsbeeld bewonderen. Deze ferry vervoert al meer dan honderd jaar duizenden passagiers per dag en vanaf 1997 geheel gratis.

New_York_Staten_Island

Chelsea Brewing Company

Voor de mannen, maar ook voor de vrouwen, is een rondleiding door één van de grootste bier brouwerijen in Manhatten een must! De Chelsea Brewing Company (CBC) biedt regelmatig gratis rondleiding aan, inclusief een proeverij. Hier wordt het bier nog ambachtelijk gebrouwen, net zoals in de Brooklyn Brewery aan de andere kant van de Oostelijke Rivier. Ook hier worden de rondleiding en proeverij regelmatig gratis aangeboden.

New_York_Brooklyn_Brewery

Gratis concerten

Concerten op niveau voor nop. Zelfs wij waren verbaasd over deze gratis optie! De Juilliard Conservatory biedt elke week gratis concerten aan. Het zijn geen bekende Amerikanen die zingen, maar de allerbeste studenten laten tijdens deze optredens van zich horen. Op de website van het Juilliard Conservatorium kun je de tijden van de concerten vinden, hier vind je of deze gratis zijn of niet. Om de hoek van deze school vind je het bekende Lincoln Center, een van de beroemdste operahuizen in New York. Iedere donderdagavond word hier een concert of toneelstuk opgevoerd waar je ook geheel gratis van kunt genieten.

New_York_Julliard_School

Musea voor een prikkie

Het Whitney, Guggenheim en Modern Art museum zijn alle drie prijzige musea, maar niet wanneer je de kleine lettertjes ook leest. In deze drie musea betaal je doordeweeks en op de meest gangbare tijden de hoofdprijs, maar op bepaalde dagen en tijden mag je betalen wat je wil betalen. Ja je leest het goed, je mag betalen wat je kunt missen. Het Whitney Museum biedt dit op vrijdagavond tussen 19.00 – 21.30 uur aan en het Modern Art Museum iedere vrijdag vanaf 16.00 tot 20.00 uur. Het Guggenheim Museum hanteert dit beleid op zaterdag, van 17.45 uur tot 20.00 uur. Je kunt niet binnenlopen wanneer je zin hebt, maar besparen doe je wel!

New_York_Museum_Gaggenheim

Wij hopen dat we je met deze tips hebben kunnen helpen, want dit maakt een citytrip naar de wereldstad bij uitstek een stuk leuker! Houd ook zeker de ticket aanbiedingen in de gaten, want met die prijzen komt een citytrip naar New York een stuk dichterbij en als je al geboekt hebt, heel veel plezier!