Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

De onontdekte parel Wrocław | Toffe tips & tricks voor een bezoek aan Polen


Speciaal voor jou! Interessante tips & tricks voor een bezoek aan Pools Wrocław | City Trip info gevonden door Ticketspy Friend Kim 

Heb jij er al eens van gehoord? Deze prachtige parel in Polen is bij velen nog niet bekend en dat vonden onze TicketSpies onterecht! Als echte kerstmarkt topper, historisch rijke stad en op steenworp afstand vliegen mag een bezoek aan deze stad je niet ontbreken. Leuk om te weten: na de ietwat bekende steden Warschau en Krakau is Wrocław de grootste stad in Polen.

Wat een bezoek aan deze stad verder ontzettend leuk maakt, is dat het je haast niets kost! Vliegtickets zijn zeer voordelig te scoren (check de tickets onderaan dit blog maar eens!) en ook het leven in de stad zelf is niet te vergelijken met de kosten in eigen land. Het komt daarom ook veel voor dat men een verblijf zonder ontbijt boekt. Zo kun je genieten van een voordelig & heerlijk ontbijt (en lunch&diner trouwens ook!) bij een van de vele eettentjes in het centrum, veel leuker toch?!  

Kenmerkend aan Wrocław? Bruggen & Kabauters: de stad staat bekend als stad van de bruggen, deze zijn er dan ook in overvloed. Door de hele stad staan verschillende kabouters, gebaseerd op een thema van de plek waar ze staan. Daarnaast valt het je misschien al op: de stad is ontzettend kleurrijk!    

              
                                                                                                              

Een aantal Must visit’s op een rijtje

In de Chimney Cake Bakery haal jij een heerlijk ontbijt of lunch of toetje.. wij begrijpen dat je er geen genoeg van kunt krijgen! Vervolgens bezoek je het Panorama: een bijzonder mooi schilderij, geheel rond! In de prachtige Kathedralen wandel jij de calorieën van het ontbijt er weer af, je klimt er namelijk helemaal naar boven.

Uiteraard kun je het prachtige stadscentrum dat rijk is aan historie niet overslaan. Hier vind je een heus sprookje; de Hans & Grietje gebouwen. Na een heerlijke lunch in een van de vele eettentjes is het tijd om de hoogte in te gaan. Vanuit de Sky Tower heb jij een prachtig uitzicht. Deze Sky Tower is trouwens ook een van de grootste shoppingcentra in de stad. Net als  Magnolia, Dominikanska, Grunwaldski en Wroclawia.

Na een dag shoppen breng je de volgende dag een bezoek aan de Zoo: met nieuw oceanium! Ook zeer interessant: het Hydropolis, een kenniscentrum gewijd aan water. Een bezoek aan deze Poolse Parel mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Bij het I Love Wroclaw sign op het plein achter de opera maak jij de tofste foto’s als herinnering aan een geweldige CityTrip. 

Een aantal praktische Tips & Tricks

In Polen betaalt men over het algemeen met de Poolse złoty’. Het is er echter op sommige plaatsen wel mogelijk met Euro’s te betalen, bijvoorbeeld in de taxi. Houd er wel rekening mee dat betalen in złoty’s haast altijd goedkoper uitvalt. Reis je met de taxi spreek dan ook altijd van te voren een prijs af.

Wissel je geld NIET  bij een (ATM) pinautomaat! Doe dit het liefst bij een wisselkantoor in een winkelcentrum. Tip: wissel met briefgeld, voor kleingeld krijg je minder terug. Let goed op: sell is de prijs waarvoor het wisselkantoor inkoopt. 

Reizen doe je overdag gemakkelijk met de tram. Deze rijdt door de hele stad waardoor je van alles te zien krijgt. Je kunt een OV kaart voor 72 uur aanschaffen. Dit kost voor studenten +- € 3 en voor niet studenten +- € 6 of € 7. Dit ligt aan de wisselkoers. Van dit OV kun je 24 uur per dag gebruik maken. Na ongeveer 00.30 rijden tot ongeveer 6.00 nachtbussen. 

De beste reistijd? 

Het hele jaar door kun je Wrocław voordelig bezoeken, maar als je het ons vraagt is de stad op haar mooist in de kerstperiode! Struinen over de kerstmarkt en genieten van de aangename sfeer om je heen. Bewonder het zelf maar eens:

                         

Ga jij Wrocław een bezoekje brengen? Wij helpen je een eindje op weg..

Scoor hier een voordelig ticket   

boek hier direct een tof hotel bij!