Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

FUNNY FRIDAY: Funny Travel Stories

dreamstime_xl_59549959

Voor onze Funny Friday rubriek posten we elke week een blog over een bijzondere of gekke accommodatie, grappige wetenswaardigheden, een bijzonder land of over jullie grappige reisverhalen. Deze week zijn jullie grappige reisverhalen aan bod. Enjoy!

Berna:

In 1969 was ik 21 jaar en had ik een vriend uit Duitsland, genaamd Wolfgang. We wilden heel graag samen op vakantie naar Mallorca en daar moest toestemming voor gevraagd worden aan mijn vader. Ik was nog nooit zo ver of überhaupt met een vliegtuig weggeweest. Een vakantie bestond in die tijd uit een week logeren bij familie of een week Valkenburg.

We hadden al gekeken wat het zou kosten en hadden een hele goedkope reis gevonden, dus dat zou misschien iets zijn waarmee we mijn vader mee konden overhalen. Gelukkig mochten mijn vader en moeder Wolfgang graag en dan nog zo’n redelijke prijs, vooruit dan maar!

Ohhhh wat spannend, toen de dag van vertrek was aangebroken, bracht mijn zus ons samen met haar vriend naar Schiphol. Wat waren we blij en keurig op tijd, totdat we merkten dat ik mijn paspoort vergeten was..! Grote paniek! Mijn zus en haar vriend, besloten pijlsnel van Schiphol naar Alkmaar te rijden en ik had het geluk dat het vliegtuig door een technische storing nog niet weg kon gaan. Poeh, wat een spanning! 

Er was een hele aardige grondstewardess die echt heel begaan was en af en toe kwam vertellen hoe het ervoor stond. Op een gegeven moment kwam ze vertellen dat we nu écht aan boord moesten gaan. Ik keek in paniek om me heen of ik mijn zus al zag en had er een heel zwaar hoofd in of het nog zou lukken. En toen! Daar kwam m’n zus aanrennen, roepend met mijn paspoort in haar hand. De stewardess pakte mijn hand en we renden door de gangen naar het vliegtuig.

We renden het veld op waar het vliegtuig klaar stond om te vertrekken. Eenmaal bij het vliegtuig kreeg ik te horen dat het vliegtuig vol zat en ik er niet meer bij kon. De stewardess hielp me door te zeggen dat ik ook voor de reis betaald had, dus er recht op had. Vooruit, ze gingen het aan de piloot vragen. Het mocht, maar omdat ik 21 was was het wel op mijn eigen verantwoordelijkheid. De stewardessen in het vliegtuig reikten me een hand en ik was aan boord. Ik werd door het hele vliegtuig aangestaard alsof ik een buitenaardse was.

Waar zou ik nu moeten zitten? En waar zat Wolfgang? Er was nog maar één plek over waar ik kon zitten… Op de wc. Gelukkig alleen voor tijdens het opstijgen, daarna mocht ik op de plek van de stewardess zitten. Gelukkig heelhuids aangekomen, kwamen we in het hotel aan wat overbezet was en er moest een ander onderkomen voor ons gezocht moest worden. Als er toen een programma was; “Red mijn vakantie” dan was dat mooi van pas gekomen! Mijn vakantie was toen zeker gered door mijn lieve zus, zwager en een heel aardige stewardess. We hebben er daarna nog heel veel om kunnen lachen!

Bij thuiskomst wilde we wel een klacht indienen bij het reisbureau waar we geboekt hadden…….wat bleek……hij bestond niet meer!

PS: die vriend is het niet geworden hoor!

Harry:

Toen ik 20 was ging ik samen met vrienden op vakantie naar Lloret de Mar. Een groep vrienden van mijn broer Kees waren er al een week en gingen elke avond zwemmen. Omdat we bij ons eigen appartement geen zwembad hadden, gingen zij altijd zwemmen bij het zwembad van het hotel aan de overkant. De eerste avond gingen we ’s nachts hierheen. Met gierende banden kwam er een busje aan met ‘Guarda Civil’ erop. De jongens renden allemaal hard weg, maar ik bleef rustig staan. Achteraf was dat niet zo slim, als er mensen met gummyknuppels op je af komen…  

Afijn, volgende dag. We waren naar een klif gegaan en daar waren allemaal Spanjaarden vanaf aan het springen. Ik dacht ‘ach dat kan ik ook wel even’. Nou, dat heb ik gemerkt! Ik ging als eerste. Ik sprong midden in de zee-egels! Potverdorie, m’n hele handen zaten he-le-maal onder de naalden.

Wanneer ik dacht dat het niet erger kon worden deze vakantie, ging ik tijdens een avondje stappen in een Engelse pub waar we een jaar daarvoor ook geweest waren, aan het karrewiel hangen. Niet zo’n best plan, het karrewiel viel er af… De eigenaar uiteraard boos, dus hij bezorgde me even een dikke lip. Ik dacht ik beland nog wel in een rolstoel deze vakantie, maar na dag 3 is er niks meer gebeurd.

Heb jij nou ook een grappig/genânt/gek vakantieverhaal? Mail het ons naar vragen@ticketspy.nl