Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Je vlucht is vertraagd, wat nu?

Vertraging tijdens een vakantievlucht of zakenreis kan heel wat roet in het eten gooien. Niet alleen is het heel vervelend langer met de reis bezig te zijn en later op je eindbestemming aan te komen, ook het missen van je overstap kan voor de nodige irritaties zorgen. Wat vele passagiers niet weten is dat zij in sommige gevallen wel degelijk recht hebben op een vergoeding bij een vertraging, annulering of overboeking van een vlucht. Wij hebben voor jou onderzocht wat de voorwaarden hiervoor zijn en bij wie je hiervoor terecht kan! 

Mocht je ooit te maken krijgen met een vertraging, annulering of overboeking van je vlucht, laat het hier dan niet bij zitten. Als passagier heb je vaak meer rechten dan de luchtvaartmaatschappijen doen overkomen. Echter is het soms lastig hoe je de eerste stap moet zetten, wanneer dit onrecht je aangedaan wordt. Wat je kan doen is de strijd met de uitvoerende luchtvaartmaatschappij zelf aan te gaan. De keerzijde hiervan is dat luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig ook precies weten hoe het in elkaar steekt en op elk mogelijke manier onder deze vergoeding uit proberen te komen. Daarnaast zie je als passagier soms door de bomen het bos niet meer en leidt het uiteindelijk tot niets, behalve meer frustratie.

Maar wees niet getreurd, vlucht-vertraagd.nl schiet jou hierbij te hulp! Een bedrijf dat precies weet hoe de vork in de steel steekt en met hun expertise op menig gezicht van gedupeerde passagiers weer een glimlach weet te toveren. In eerste instantie biedt het bedrijf een luisterend oor om zo alle vluchtgegevens zo gedetailleerd mogelijk uit te kunnen werken. Na het online invullen van vluchtgegevens kunnen zij binnen enkele minuten al aangeven of je recht hebt op een vergoeding en hoe hoog deze is. Op basis hiervan kun je besluiten een claim in te dienen en gaan zij voor je aan de slag om te zorgen dat je de wettelijke vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Een fijne bijkomstigheid is dat het je pas wat kost indien zij succes behalen!

Waar wordt deze vergoeding dan op gebaseerd? De afstand en bestemming van de vlucht zijn bepalend voor de hoogte van de vergoeding. Je hebt recht op een financiële vergoeding indien je vlucht 3 uur of meer is vertraagd en dit niet het gevolg was van buitengewone omstandigheden. Indien je van een niet Europese bestemming naar een Europese bestemming vliegt, is het van belang dat de luchtvaartmaatschappij Europees is om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Wat is nou echt belangrijk om te weten als je met een vertraging, annulering of overboeking op het vliegveld te maken krijgt? Vraag ten eerste altijd om een uitleg bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Zijn het de weersomstandigheden, een technisch of operationeel probleem? Of misschien een muis in het vliegtuig dat voor oponthoud zorgt? Deze informatie is cruciaal om achteraf een vergoeding te kunnen claimen. Schroom daarnaast niet om, om je rechten te vragen. Vaak zijn luchtvaartmaatschappijen wettelijk verplicht in zo een situatie de passagier enige zorg te bieden. Denk hierbij aan een verfrissing, maaltijd, telefoongesprek of indien nodig een overnachting. Mocht je toch extra kosten moeten maken, zorg dan dat je alle bonnen hiervan goed bewaard. Ook deze kosten kunnen wel degelijk verhaald worden op de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Mocht je nu denken: had ik dit maar eerder geweten dan had ik een claim ingediend? Dan is het misschien nog niet te laat! Er is een wettelijk vastgelegd verjaringstermijn, waarbij je tot een aantal jaar terug een claim kan indienen. Echter wordt dit per land bekeken. In Engeland kan dit bijvoorbeeld tot zes jaar terug, waarbij je in België maar tot een jaar terug je claim in kan dienen. Zeker de moeite om dit eens na te gaan.

Wil je jezelf nou zo goed mogelijk indekken, mocht je te maken krijgen met een vertraging, annulering of overboeking, onthoud dan de volgende punten tijdens het boeken van een vlucht! Zorg dat je genoeg overstap tijd hebt, dat je je transfer vlucht bij dezelfde maatschappij boekt èn let er op dat de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt Europees is. Mocht het toch leiden tot een andere verloop van je reis, blijf vechten voor je rechten en laat de luchtvaartmaatschappijen je niet met een kluitje het riet in sturen! Vlucht-vertraagd kan het verschil hierin wel degelijk maken!