Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Kies zelf, Buenos Aires met KLM €1.080 of €699.

Guest blog verzorgd door TicketSpy friend Marc Wessels

La reina de la Plata, Buenos Aires

Buenos Aires wordt door de inwoners van de stad liefkozend de ‘Koningin van de La Plata’ genoemd. Gelegen aan de oevers van deze brede rivier is Buenos Aires gebouwd. De hoofdstad van Argentinië is niet alleen de geboorteplaats van onze koningin Máxima, maar het is ook de bakermat van de Tango en een smeltkroes van culturen, stijlen en tradities.

Buenos Aires is enorm groot, maar het voor toeristen aantrekkelijke deel concentreert zich aan de noordoostkant van de stad. Daar vind je de bekendste wijken van Buenos Aires, die elk een totaal eigen karakter hebben. La Boca is één van de oudste wijken van de stad. Hier vind je nog steeds de gekleurde huisjes van de arbeiders en ook het fameuze stadion van de Boca Juniors ligt in deze wijk, de plek waar Maradona groot is geworden. Naast Boca ligt San Telmo, het walhalla voor de antiekverzamelaar. Elke zondag wordt hier de Feria de San Telmo georganiseerd, waar je live op straat het Tangogevoel kunt meemaken en waar je allerhande producten kunt kopen uit Argentinië en omstreken.

In het Microcentro vind je het beroemde Casa Rosada met daarvoor het Plaza de Mayo, de plek waar Evita haar volk toesprak. Tegenwoordig is dit het officiële presidentspaleis, ook al werkt de presidente op een andere locatie. Dit heeft als voordeel dat je elke zaterdag en zondag gratis het Casa Rosada kunt bezoeken. Vergeet ook niet om op donderdagmiddag het Plaza de Mayo aan te doen. Elke week lopen hier nog de Dwaze Moeders om de gruweldaden tijdens de militaire Junta onder de aandacht te houden.

Palermo en Recoleta zijn de bloeiende wijken van Buenos Aires. Palermo wordt geroemd om haar bohemische karakter. Voor een lekker hapje eten, La Cabrera is een aanrader, of een gezellig drankje ben je hier op je plaats. Voor het echte uitgaansleven moet je op en rond het Plaza Serrano zijn, het hart van Palero. Even verderop ligt de statische, en volgens velen de rijkste, wijk Recoleta. Niet te missen is de Cementario de Recoleta. Een begraafplaats waar de overledenen bijgezet worden in enorme familiegraven, die aandoen als kleine huisjes. Vergeet niet om een foto te maken bij het graf van Evita Peron, die hier is bijgezet.

Absoluut niet te missen is de Tango. Overal in Buenos Aires kom je er mee in aanraking. Voor een paar Euro bezoek je een Milonga, waar beginners en professionals de Tango dansen in een vrijblijvende sfeer. Een aanrader is La Catedral, een oude fabriekshal die nu dienst doet als de perfecte plek om de Tango te dansen. En wil je nog meer tradities van het land ontdekken? Dan mag je de Feria de Mataderos niet overslaan. Op een uurtje van het centrum vind je hier een traditionele markt met producten uit alle hoeken van Argentinië. Tevens maak je hier gratis kennis met de vaardigheden van de Argentijnse cowboys, de Gaucho’s.

  • Buenos Aires vanaf Amsterdam €1.080
  • Buenos Aires vanaf Antwerpen €699

Wanneer boeken: de Antwerpen deal is nog tot en met 11 juni 2013 geldig

Wanneer reizen: tot en met 31 oktober 2013 (m.u.v. juli/augustus)
Minimum verblijf: 1 week Maximum verblijf: 1 maand
Handbagage: 1 stuk met een maximaal gewicht van 12kg
Ruimbagage: 1 koffer of rugzak met een maximaal gewicht van 23kg
Flying Blue: 25%

Beschikbare stoelen checken en boeken: via onze directe voordeel-link met KLM (selecteer Antwerpen Centraal als vertrekplaats)

Reizen vanaf Antwerpen? Lees dan altijd ons advies

TicketSpy = 100% transparant: steun ook onze dagelijkse werkzaamheden en speurtochten naar voordelige tickets. Hoe? Door te boeken via onze voordeel-links. Maak je geen zorgen, want jij betaalt op deze wijze helemaal niets extra voor je tickets. Vergelijk het gerust. Fijne vlucht alvast namens ons hele team!