Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Nieuws voor Flying Blue leden: Nu kun je mijlen overschrijven naar een ander FB lid

KLM

Ticket info gevonden door TicketSpy David (Amsterdam)

Wie deelnemer is aan het Flying Blue programma van KLM heeft er een nieuwe optie bijgekregen. Het is namelijk mogelijk om mijlen over te schrijven naar het account van een ander. Dat kon eerder al voor wie de Flying Blue American Express card bezit, maar dat is dan gelimiteerd tot de mede-kaarthouders.

Nu kun je dus naar een willekeurig persoon mijlen over laten schrijven. Of mijlen ontvangen van een ander. Dat is echter niet gratis, KLM wil daar namelijk wel een vergoeding voor zien.

Per transactie kun je maximaal 50.000 mijlen overboeken en minimaal 250 FB mijlen. Tot zover klinkt het allemaal best wel goed, alleen zijn de kosten niet mis.

Per 250 FB mijlen die je wilt overschrijven naar een ander account geldt een toeslag van €3. Heeft iemand dus 2.000 mijlen van je nodig dan betaal je hiervoor €24. Maar wil je het uiterste eruit halen dan stijgt de kostenteller tot wel €600 voor 50.000 FB mijlen.

Je kunt je afvragen of je dat bedrag wel wilt investeren. Mocht een ticket maximaal 50.000 FB mijlen kosten dan is het voordeliger dat het andere FB lid gewoon dat ticket vanaf zijn of haar eigen account laat afschrijven. Kunnen jullie allebei die €600 in de pocket houden.

Heb je meer mijlen nodig voor bijvoorbeeld een Business Class ticket dan is het een ander verhaal. Vergeet dan ook niet om de koopoptie van mijlen in overweging te nemen. KLM wil namelijk zeer regelmatig extra bonusmijlen toekennen bij aanschaf van mijlen. Gewoon een kwestie van wachten tot een dergelijk aanbod voorbij komt.

Advies: het kopen of overschrijven van mijlen is nooit de meest verstandige keuze. De hiermee gemoeide kosten zijn altijd aan de hoge kant. Bereken dus op voorhand goed wat je voordeel zal zijn.

  • Wanneer overschrijven: elke dag
  • Waar overschrijven: via de Flying Blue helpdesk
  • Hoe lang duurt het overschrijven: houd rekening met zeker 48 uur
  • Betaling via: Visa, Mastercard en American Express (dus spaar je extra Flying Blue mijlen!)