Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Ticketspy City Guide: Berlijn

Ticket deal gevonden door Ticket Spy Ingmar (Amsterdam)

Het eerste deel uit een nieuwe serie; City Guides. Wij gaan jou vanaf nu 2 keer per maand voorzien van een interessante cityguide met de bijbehorende deals. Zo blijf je niet alleen op de hoogte van mooie deals, maar zorgen wij ook nog voor inspiratie en ideeën. Vandaag deel één:

Berlijn

Berlijn is de hippe hoofdstad van Duitsland en kent een lange, interessante en vooral ruige geschiedenis. Al voor de middeleeuwen was deze stad het middelpunt van Europa en leefde men van de handel. Voor de tweede wereldoorlog stond Berlijn al bekend om haar vrijheid en uitgaansleven. Na de tweede wereldoorlog is een boel veranderd.

De tweedeling van de stad heeft positieve en negatieve gevolgen gehad; in het oosten werd men onderdrukt en in het westen begon men zich steeds meer te verzetten tegen de geldende norm, iets waar wij nu heel blij mee zijn. Toen Berlijn weer herenigd werd, was de stad toegankelijk en trok het vele “vrije mensen”aan. Zij hebben Berlijn gemaakt tot wat we nu kennen. Berlijn is bekend om haar liberale levensstijl, het is werkelijk een plek waar alles kan. Iemand die voor het eerst in de stad komt zal zich verbazen over de vele activiteiten die gewoon op straat worden ondernomen.

Bezienswaardigheden

Berlijn biedt een groot aantal activiteiten. Wij zullen er een aantal benoemen welke zéker de moeite waard zijn:

Checkpoint Charly – Tijdens de koude oorlog het bekendste grenspunt waar mensen van west naar oost Berlijn konden reizen. Vele toeristen uit het westen konden zo een dagje naar oost-Berlijn.  Tegenwoordig is er een groot museum waar je veel kan leren over hoe het “toen was”.

Alexanderplatz – Het hoofdplein van voormalig oost-Berlijn. Je zult hier een prachtig socialistisch stadsplein vinden met faciliteiten voor de burger. Met een groot aantal winkels, café’s en natuurlijk de TV toren welke een adembenemend uitzicht over de stad biedt is dit een heerlijke plek.

Tiergarten – De dierentuin van Berlijn ligt midden in het centrum en is één van de oudste dierentuinen van de wereld. Naast prachtige verblijven en zeldzame dieren kan men ook hier over de geschiedenis van de stad leren.

Fietsen – Wij Nederlanders zijn de meesters in fietsen maar ook in Berlijn kunnen ze er wat van, fietsen Berlijn biedt een avontuurlijke, leuke en hele interessante tocht door de binnenstad. Je fiets van Alexanderplatz via de Humbold Universiteit en de Reichstag naar Potsdammerplatz en weer terug v ia het Joods monument. Een aanrader!

Charlottenburg- Het oude kasteel, te vinden net buiten de stad. Omringd door prachtige tuinen vind je hier ineens een mooie vijver met een café. Tijd voor een hapje en drankje aan het water in de schaduw van dit immense kasteel.

Nachtleven
Zoals wij al eerder schreven is Berlijn ook vooral bekend om haar bruisende nachtleven. Omdat er geen wetgeving is over sluitingstijden kan je hier dag en nacht terecht voor uitgaansgeweld. Een klein opsomming van de beste clubs in deze stad:

Berghain –Wij spreken uit ervaring, maar dit is één van de beste clubs van Europa. Nooit zijn wij zo verbaast geweest als toen wij hier voor het eerst binnenstapten. Een prachtige fabriek met heerlijk technobeats. Let op, de bouncers zijn streng en nee is helaas ook echt nee!

De beroemde club “Berghain” is gevestigd in een oude elektriciteitsfabriek

Watergate – Nog een technoclub, ook een hele mooie. Elke nacht kan je hier terecht voor een feest. 2 dansvloeren, enkel door hoogteverschil gescheiden bieden een bijna mystieke ervaring. Je zult je deze niet snel vergeten want ondanks de populariteit is de prijs hier de kracht; €2,50 voor een biertje? Doen!

Suicide Cirus – Enigszins underground, een beetje louche maar wel heel leuk! Ook hier kan je voor een klein prijsje hele lekkere drankjes bestellen. Goedkoop uitgaan Berlijn kan hier!

Hoe kom ik er?
Sinds kort vliegen er welgeteld 4 luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland direct naar Berlijn. Dit zijn KLM, Transavia, Lufthansa en vanaf Eindhoven ook Transavia. Wij hebben de goedkoopste opties voor jou onder elkaar gezet zodat jouw Berlijn citytrip goedkoop kan beginnen:

MaatschappijVertrekken vanPrijs vanafDirect vluchten boeken?
KLMAmsterdam – Schiphol€99,-Hier
LufthansaAmsterdam – Schiphol€99,-Hier
EasyjetAmsterdam – Schiphol€39,-Hier
TransaviaEindhoven€69,-Hier