Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Tips & Tricks voor Vakantievelingen. Zo pak jij die reis!

Bied op je reis!

Vakantieveiling Tips gevonden door TicketSpy friend Explorista

Milou, een up coming travel blogger, wees ons deze week op een tactiek die je kunt gebruiken voor de website Vakantieveilingen.nl. Misschien maak  je wel eens gebruik van deze site en baal je er ook zo van als de deal die je op het oog hebt net aan je neus voorbij glippen. In dat geval zijn onderstaande tips de moeite waard om even te lezen, zodat jij een volgende keer wel die begeerlijke reis of hotelovernachting in de wacht kunt slepen.

Dit zijn de Do’s van Milou:

1) Kijk een keertje rustig rond op Vakantieveilingen. Bieden ze aan wat je wilt? Zo ja, schrijf je in. Zorg dat je ingelogd bent zodra je gaat bieden.
2) Zit eerst een keer een veiling uit. Kijk wat er ongeveer geboden wordt en hoe snel het gaat. Zo krijg je een idee van de tactiek die je moet gebruiken.
3) Heb je een reis op het oog? Spreek dan met jezelf een maximumbedrag af. Hoger dan dit ga je niet. En hou ook in de gaten wat zo’n reisje kost bij een ‘gewone’ aanbieder.
4) En dan bieden? Nee. Je wacht tot het laatste moment. Hou rustig de veiling in de gaten, en bied op het allerlaatste moment (ik ga altijd voor de laatste 30 seconden) meer dan je tegenstander. Hoeveel meer? Dat is altijd een gok. Als je zeker wilt zijn, zit je met vijftig euro meestal goed.
5) Zei ik nu net vijftig euro? Wrong! Bied altijd het bedrag + 1. Oftewel: €21 of €51 of €101. Waarom? Omdat je tegenstanders niet zo slim zijn. En mocht je toevallig hetzelfde bieden, dan heb jij net een euro meer geboden. Dus win jij. Smart!

En dit zijn de Dont’s!

Ik krijg altijd last van moordneigingen als ik mensen vier uur voor het einde van de veiling €200 zie bieden. Waarom? Er is totaal geen zinvolle reden voor.
A. Het is niet slim zo vroeg voor het einde al een bod te plaatsen, er zal altijd wel iemand zijn die er over heen gaat.
B. Het is ook niet slim om in één keer zoveel meer te bieden. Daarmee snij je alleen jezelf maar in de vingers omdat je zèlf de prijs opdrijft op de veiling. Wat nou als je die reis voor €150 minder had kunnen krijgen?
Als je toch de neiging voelt om een paar uur van te voren te bieden (niet slim, maar be my guest), doe dan niet meer dan een paar euro meer dan je voorganger. Zo zorg je ervoor dat als je straks tegen elkaar gaat opbieden, de startprijs lekker laag is. En dat willen we toch allemaal? Een topreis voor zo weinig mogelijk geld.