Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Waarom kiezen voor een Flying Blue American Express Gold Kaart?

 

Travel deal gevonden door TicketSpy David (Amsterdam)

Op Schiphol zie je de mannen van American Express vaak staan. Ze klampen dan met name zakelijke reizigers aan met de vraag of ze een Flying Blue American Express kaart willen aanschaffen. Dat klinkt moeilijk, maar dat is het niet want de kaart zit juist boordevol voordeel.

Kies je voor een Gold exemplaar dan heb je eigenlijk de beste deal te pakken. Okay, hij is een stukje duurder dan een Visa of Mastercard, maar die hebben dan ook geen link met het Flying Blue programma. Daarentegen spaar je sneller award mijlen, krijg je gratis 4 qualifying segmenten (om eerder in aanmerking te komen voor Silver/Gold/Platinum) en tellen al je ticketaankopen op de websites van KLM en Air France mee voor je Flying Blue level (Silver/Gold/Platinum).

Met een hoger level mag je trouwens gratis ruimbagage inchecken op Europese vluchten, kun je sneller inchecken via de Business Class (Sky Priority) balies en sneller langs de grenscontrole en bagagecontrole op Schiphol. Ook krijg je korting op Economy Comfort stoelen van KLM en Delta Air Lines. Wie Gold of Platinum behaalt mag de Business Lounges in waar gratis dranken en hapjes op je staan te wachten.

Verder zit er een optie op de Flying Blue American Express Gold Kaart om je tickets niet direct maar in 3 termijnen te betalen. Doe je dat netjes dan zijn er geen rentekosten aan verbonden. Betaal je te laat, ja dan ben je wel rente verschuldigd. Wie daar met beleid mee omgaat kan iedere maand dus een stukje van het ticket aflossen. Handig als je pas over een paar maanden later na aankoop gaat vliegen.

Nog een handigheidje is dat je er 2 gratis kaarten bij kunt krijgen bedoeld voor je partner of zoon/dochter. Alle uitgaven met hun kaarten leveren dezelfde voordelen op als de kaart van jezelf. Als zij ook nog eens Flying Blue mijlen sparen dan kun je, via de Fly & Share constructie, hun mijlensaldo aanvullen of die van hun juist toevoegen aan je eigen account.

Als je de kaart dus goed inzet bespaar je omdat je minder vluchten hoeft te maken om een award ticket in de wacht te slepen. Ook hoef je minder te vliegen om een plek omhoog te schieten naar een Silver, Gold of Platinum Flying Blue kaart. Met de gratis Fly & Share optie kun je makkelijk mijlen verschuiven om net wel een award ticket te kunnen boeken.

Met het oog op de naderende Werelddeal Weken van KLM is het raadzaam om nu al je kaart aan te vragen. Je krijgt dan gratis 10.000 award mijlen (dat is echt lekker veel!) op je rekening bijgeschreven.

Bonus: zolang je de Gold Flying Blue American Express kaart (1 keer in de 20 maanden) gebruikt vervallen je award mijlen niet!

Tip: de mijlenbonus geldt alleen wanneer je de kaart na ontvangst binnen één maand gebruikt. Een pakje kauwgom kopen bij de benzinepomp of de Etos is daarvoor al voldoende!

Flying Blue American Express Gold kaart + 10.000 FB mijlen 

Flying Blue American Express Silver kaart + 2.500 FB mijlen 

  • Wanneer geldig: aanvragen kan nog tot en met woensdag 31 december 2014 (23:59)
  • Kosten Silver kaart: €75 per jaar (1e jaar gratis)
  • Kosten Gold kaart: €170 per jaar
  • Aantal FB award mijlen per besteedde euro: Silver = 0,8 FB mijl, Gold = 1 FB mijl
  • Aantal FB award mijlen per euro bij Air France/KLM/Hertz: Silver = 1 FB mijl, Gold = 1,5 FB mijl
  • Aantal FB level mijlen per euro bij Air France/KLM: Silver = 0 FB mijlen, Gold = 1,5 FB mijl
  • Aantal FB qualifying segmenten: Silver = 2 segmenten, Gold = 4 segmenten
  • Opmerking 1: er geldt een minimale bruto inkomenseis voor beide kaarten van €23.000 per jaar
  • Opmerking 2: de 2.500/10.000 FB mijlen krijg je als binnen 30 dagen na ontvangst de kaart gebruikt