Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Flying Blue American Express kaarten worden beter maar wel duurder.

Flying Blue American Express

Frequent Flyer research door TicketSpy David (Amsterdam) Foto: AIr France

KLM werkt al jaren goed samen met American Express. Dat werpt voor beide partijen zijn vruchten af want al heel wat reizigers hebben besloten om hun gezamenlijke credit card aan te schaffen.

Die biedt veel voordelen, zoals extra Award mijlen bij iedere aankoop en afhankelijk van het type card extra jaarlijkse vluchtsegmenten. Zo kun je sneller in aanmerking komen voor een Silver/Gold/Platinum Elite level.

Per 1 september 2013 komt daar wat nieuws bij voor de Flying Blue American Express Gold en Platinum kaart. Al je bestedingen voor tickets op de sites van KLM en Air France tellen dan ook mee voor het status level mijlensaldo.  Iedere uitgegeven euro levert bij Gold 1,5 statusmijl op en wie een Platinum kaart heeft ontvangt er zelfs 2 per euro. Een mooie kans dus om net even makkelijker het Elite level in de wacht te slepen. Dat kan betekenen dat je een paar vluchten minder per jaar hoeft te maken, wat dus ook weer scheelt in de kosten.

Niet iedere verandering is een verbetering en dat blijkt ook in dit geval. Want de Gold kaart stijgt in prijs van €140 naar €170 en de Platinum van €570 naar €600. Daarom melden we je vandaag deze wijziging en adviseren we je om deze kaarten ruim voor 1 september te bestellen. Zo profiteer je gewoon vanaf 1 september van de extra voordelen, maar betaal je nog wel even de oude prijs.

Goed om te weten, de Flying Blue American Express Silver kaart biedt geen mogelijkheden om statusmijlen mee te sparen. Het gaat dus alleen om de Gold en Platinum kaart.

Wat krijg je cadeau van KLM en American Express als je een kaart aanvraagt?

Flying Blue Silver American Express kaart: 2.500 FB mijlen (t.w.v. €53) + KLM gift card t.w.v. €50 + kaart 1e jaar gratis 

Flying Blue Gold American Express kaart: 10.000 FB mijlen (t.w.v. €260) + KLM gift card t.w.v. €50

Flying Blue Platinum American Express kaart : 20.000 FB mijlen (t.w.v. €510)

 

Wat zijn de kaartbijdragen per jaar?

Flying Blue Silver American Express kaart: €75 (1e jaar gratis)

Flying Blue Gold American Express kaart: €140 (vanaf 1 september 2013 €170)

Flying Blue Platinum American Express kaart: €570 (vanaf 1 september 2013 €600)

 

Wanneer kun je je kaart opzeggen?

Als je geen gebruik meer wil maken van een kaart dan kun je deze schriftelijk of telefonisch bij American Express opzeggen. Je dient hiervoor een opzegtermijn van 30 dagen in acht te nemen. Best wel flexibel dus. Uiteraard moet je wel alle eventuele openstaande bedragen betaald hebben.

Wanneer worden de welkomst FB mijlen bijgeschreven?

In de regel moet je rekening houden met een periode van 1 maand. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je minimaal €100 met de kaart besteed te hebben na acceptatie van de kaart. Belangrijk dus om je 1e betaling zo snel mogelijk na ontvangst van je kaart te doen. Misschien als je online je KLM ticket gaat kopen, of  wanneer je toch liever voor die spijkerbroek gaat.

Kaart aanvragen? Klik op de card van je keuze!


American Express


American Express


American Express

(Lees ook de Overeenkomst Flying Blue American Express Cardmembers die van toepassing is op deze kaarten, dan weet je precies wat je kunt verwachten.)

Nog geen deelnemer van KLM’s Flying Blue programma? Klik hier om je gratis aan te melden.

Lees ook onze post met alle tips en tricks over deze kaarten!

TicketSpy zegt: KLM wil je graag deze kaarten verkopen omdat ze dan gelijk contact met je hebben om bijvoorbeeld speciale deals onder je aandacht te brengen. Wie graag veel mijlen spaart voor waardevolle Frequent Flyer tickets doet er goed aan om deze kaarten te overwegen.