Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Zo vind je het goedkoopste ticket!

Ga je binnenkort met het vliegtuig op vakantie, maar heb jij ook altijd het gevoel dat je teveel betaald? Met deze do’s en don’ts zorg jij ervoor dat je altijd de best mogelijke prijs betaald!

1. Meer tickets boeken is niet altijd minder betalen

Als je met meerdere personen vliegt, boek je tickets dan apart van elkaar. Belangrijk hierbij is wel dat je de tickets direct na elkaar boekt! Stoelen hebben namelijk verschillende prijsklassen. Als er bijvoorbeeld nog maar één lege stoel in de laagste prijsklasse is, maar je wilt er meerdere naast elkaar boeken, wordt je automatisch doorgestuurd naar een hogere klasse, waar wel nog meerdere stoelen zijn. Hierdoor betaal je dus meer geld per stoel. Wanneer je je stoelen apart boekt, heb je meer kans stoelen uit de laagste prijsklasse te kunnen boeken. In het onderstaande voorbeeld is goed te zien dat dit ontzettend veel kan schelen (vergeet de onwijs hoge prijs voor deze vlucht!).

Ticket Amsterdam – Kopenhagen gezocht op 1 persoon:

Ticket Amsterdam – Kopenhagen gezocht op 4 personen:

 

2. Zoek twee aparte vluchten voor de heen- en terug weg

Sommige luchtvaartmaatschappijen rekenen extra geld wanneer je twee losse vluchten boekt, echter is het bij sommige maatschappijen goedkoper! Boek dus bijvoorbeeld je heenreis bij de ene maatschappij en je terugreis bij een andere maatschappij. Belangrijk is dan wel om heel goed de datum, tijd, en plaats te controleren, zodat deze met elkaar overeenkomen voor de heen- en terugreis.

Ticket Amsterdam – Antalya retour:

Ticket Amsterdam – Antalya enkele reis (heen):

Ticket Antalya – Amsterdam enkele reis (terug):

Wanneer je de heen- en terugreis los boekt, bij verschillende luchtvaartmaatschappijen, scheelt dit je €182.

 

3. Overweeg op de lange vluchten een overstap

Wanneer je een lange vlucht hebt, is het soms goedkoper om een vlucht te boeken waarbij je moet overstappen, dit kan soms veel geld schelen.

Ticket Amsterdam – Dubai met overstap:

Ticket Amsterdam – Dubai zonder overstap:

In het bovenstaande voorbeeld is te zien dat ook deze tip echt werkt. Je kan €414,10 besparen op dezelfde reis! De overstap duurt maar 2 uur en 25 minuten, precies genoeg tijd om even alle winkeltjes te bezoeken!

 

4. Overweeg om eens een andere tijd van het jaar je droombestemming te bezoeken

Heb je er ooit aan gedacht om jouw droombestemming te bezoeken in het najaar i.p.v. in het voorjaar? Dit kan namelijk ontzettend veel geld schelen!

4,5***** Hotel RIU Touareg All Inlclusive in Kaapverdië in februari:

4,5***** Hotel RIU Touareg All Inlclusive in Kaapverdië in augustus:

Je kan hier goed zien hoe groot het verschil in prijs is. Op dinsdag 9 augustus betaal je voor dezelfde kamer als op donderdag 4 februari €722 meer! Zeker een prijsverschil om eens over na te denken…

 

5. Probeer op een dinsdag, woensdag of zaterdag te reizen

Deze dagen zijn de prijzen namelijk het laagst.

Ticket Amsterdam – Dublin op dinsdag 5 april:

Ticket Amsterdam – Dublin op vrijdag 8 april:

Uit deze vergelijking blijkt inderdaad dat het geld scheelt. Ook voor de woensdag en zaterdag klopt dit. Dus vlieg op een dinsdag, woensdag of zaterdag, i.p.v. op maandag, donderdag, vrijdag of zondag. Dit scheelt je in dit geval €20,40!

 

Zoals je hebt kunnen lezen werken alle do’s en don’ts ECHT! Bewaar deze dus goed als je weer eens een vlucht gaat boeken. Doe je dit niet, ben je toch echt een dief van je eigen portemonnee.