Tip van Mariska: Boomkip als delicatesse

Mariska / Reist met KLM / Amsterdam-Curaçao
“Lekker even de zon zien na de winter, mijn vriendin en ik wilden allebei graag naar Curaçao, omdat we nog nooit die kant op waren geweest. De Antillen waren nieuw, het eilandsfeertje trok ons aan: cocktails proeven op het strand, exotische baaitjes ontdekken, snorkelen en zalig eten. We hebben meteen een resorttip: Chogogo in de Jan Thielbaai, met verderop een prachtig aangelegd strand en wuivende palmbomen.
Tip: "De Pondjesbrug die opengaat is spectaculair om te zien. Zodra er een schip door moet, varen al die kleine pondjes opzij."
Met een huurautootje zaten we zo in Willemstad, de hoofdstad. De oude huisjes in pasteltinten, de kleine marktjes waar je middags kan lunchen, alles was even fijn. Als je van shoppen houdt, zijn er leuke winkeltjes met sieraden. Wij gingen regelmatig even kijken na een dagje strand voor nieuwe inspiratie. Wat ons ook opviel was dat je overal zo zalig kunt eten. De Creoolse keuken is echt de moeite waard.

Een flink stuk buiten Willemstad, bij Westpunt, hebben we groene leguaan gegeten bij restaurant Jaanchies. Ze noemen dat daar boomkip. Er is geen menukaart, de eigenaar komt gewoon vertellen wat het dagmenu is. Heel sympathiek en totaal anders dan in Nederland. Uiteindelijk hebben we voor 9 dagen €450 een voorticket betaald via TicketSpy, dat is natuurlijk een superdeal."
CURACAO
 
City Trip

Goedkope 3-Daagse City Trip naar Milaan v/a 106

City Trip

Kerst City Trip naar Rome || 3 Dagen + Ontbijt v/a 134

City Trip

Stedentrip naar Berlijn! || 3 Dagen + 3* v/a 91

[links category="link-on-interview-page"]