Tip van Deniece: Hop on Hop off

Deniece / Reist met Jetair / Brussel-New York
“Ik vloog met mijn vader naar New York, voor het eerst! We gingen een tante ophalen die in Nederland zou komen wonen. De reis met Jetair vond ik prima, mijn vader, die normaal met KLM vliegt was minder te spreken over deze budget airline. Hij vond de zitplaatsen krap en het eten slecht. Ik hou niet van shoppen, ben meer van het culturele. Het National History Museum met honderden prehistorische opgezette dieren, was mijn highlight of the week. Ik dacht dat ik daar net als in de film ‘Night at the Museum’ tot diep in de nacht terecht kon (grapje).
"New York heeft super snoep- en speelgoedwinkels. Van levende teddyberen tot gepersonaliseerde M&M’s. Wat een belevenis!"
Helaas, ik was er van 14.00-18.00 uur en heb nog niet alles kunnen zien. Dat was wel een kleine teleurstelling. De Hop on Hop off bus samen met m’n vader was ook een hoogtepunt. Er werd mooi verteld over de hotels en appartementen waar celebs als Ben Affleck, Madonna, Lady Gaga en Donald Trump wonen. Ik vond dat best interessant om te weten, merkte ik. Harlem, ook totaal veilig voor blanken kwam ik achter, heeft een prachtige architectuur. Ik ben zelf een mix, half Indonesisch van komaf, en de veelheid aan intermenselijke culturen daar viel me op.
Geen graffiti of vervallen gebied. Maar Engelse ontwerpers en barokachtige stijlen. Netjes onderhouden. Evenveel blanke als donkere mensen. Prima. De hoeveelheid biologische winkels in New York, van wok-restaurant tot biobar viel me ook op. Na 19.00 uur ‘s avonds kreeg je 50% korting in restaurants omdat echt alles vers was. Pompoensoep, salade van kikkererwten. Je mocht zelf opscheppen. Heel anders dan al dat junkfood waar je altijd over hoort. Zaten mijn vader en ik op een bankje in het park van Brooklyn Heights te eten en dan keken we samen naar de skyline van New York. Hoe mooi wil je het hebben?"
NEW YORK
 
City Trip

Vliegtickets naar Londen voor een Tientje!

Rondreis

Eilandhoppen door Griekenland in de sporen van Mamma Mia!

Wintersport

Wintersportvakantie in Oostenrijk || Geniet 8 Dagen v/a 152

[links category="link-on-interview-page"]