Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Top 10 van de leukste kerstmarkten die je echt bezocht moet hebben!

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan, kerstmis! Rond november en december worden overal verschillende kerstmarkten georganiseerd. Speciaal voor jou hebben wij een top 10 van de leukste kerstmarkten in Europa op een rijtje gezet, zodat jij precies weet waar jij deze kerst moet wezen. Na het lezen van deze top 10 weet jij waar je deze winter heen moet!

1. Düsseldorf  Duitsland

Al jaren staat Duitsland bekend om de leukste en gezelligste kerstmarkten ter wereld. Één van de leukste kerstmarkten vind je in de Duitse stad Düsseldorf. Elk jaar wordt Düsseldorf omgetoverd tot een walhalla voor échte kerstliefhebbers. Op de zes belangrijkste pleinen van Düsseldorf worden verschillende kerstmarkten georganiseerd met ieder zijn eigen karakter en specialiteiten. Alle pleinen zijn prachtig versierd met vrolijke kerstverlichting en overal kun jij de leukste en lekkerste kerstcadeaus scoren! Voor een trip naar Düsseldorf, klik hier!

 

Düsseldorf is natuurlijk niet de enige Duitse stad waar vele kerstmarkten worden georganiseerd. In Duitsland zijn ze er gek op! Ook in Keulen worden jaarlijks verschillende kerstmarkten georganiseerd. De leukste en bijzonderste kerstmarkt vind je op de Roncalliplatz. Op deze kerstmarkt zijn maar liefst 150 kraampjes te vinden. Alleen dit is niet de reden waarom deze kerstmarkt zo bijzonder is. Deze kerstmarkt heeft zijn populariteit te danken aan de prachtige Dom en aan de 25 meter hoge versierde kerstboom! Klik hier voor de beste deal naar Keulen!

 

3. Berlijn  – Duitsland

Nu Düsseldorf en Keulen zijn genoemd kan Berlijn natuurlijk niet achter blijven. Ook in Berlijn is kerst een groot evenement en met groot bedoelen wij natuurlijk écht groot. Door de hele stad worden maar liefst 26 kerstmarkten georganiseerd. Voordat je naar Berlijn gaat om de kerstmarkten te gaan bezoeken is het wel handig om een planning te maken, want 26 kerstmarkten in één of twee dagen bezoeken is niet te doen. Voor sommige kerstmarkten in Berlijn moet entree geld betaald worden, dus hou hier rekening mee. Voor een trip naar Berlijn klik hier!

 

 

Niet alleen in Duitsland zijn ze een ster in het vieren van kerst. In Denemarken kunnen ze er ook heel wat van. Bezoek bijvoorbeeld het sprookjesachtige Tivoli! Dit is een familiepark in het centrum van Kopenhagen. In november opent dit park zijn deuren voor de jaarlijks sprookjesachtige kerstmarkt. Alle attracties zijn geopend en er zijn vele kerstkraampjes te vinden. Daarnaast wordt er ieder jaar rond kerst een serie voorstellingen gegeven van het wereldberoemde ballet de Notenkraker. Geweldig toch? Klik hier voor Tivoli! 

 

5. Wenen  Oostenrijk

In de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, worden ook vele kerstmarkten georganiseerd.  Wenen is al een prachtige stad, maar rond kerst is hij helemaal betoverend. De vele traditionele en gezellige kerstmarkten en de sfeervolle kerstverlichting maken Wenen tot een geschikte locatie om de echte kerstsfeer op te snuiven. Wenen heeft diverse kerstmarkten met ieder zijn eigen karakter. Van een traditionele kerstmarkt tot kunst en cultuur. Je vindt het hier allemaal! Voor een trip naar Wenen klik hier!

 

 

6. Boedapest  – Hongarije

Je denkt misschien niet meteen aan Boedapest als je denkt aan kerstmarkten, maar ook in hier is de kerstsfeer echt te proeven. De populairste kerstmarkt van Boedapest vind je op het Vörösmarty Plein dat rond kerst wordt omgetoverd tot één grote kerstmarkt. Deze kerstmarkt telt ongeveer 100 kraampjes en is hiermee één van de grootste kerstmarkten van Europa. Op deze kerstmarkt komen lokalen en toeristen samen om te genieten van culinaire hoogstandjes.  Dit jaar naar Boedapest? Klik hier! 

                                                                                                                                  (Bron: Life, 2016)

7. Valkenburg – Nederland

 Je hoeft het land niet te verlaten om een leuke kerstmarkt te bezoeken. Één van de leukste en mooiste kerstmarkten van Nederland vind je in Valkenburg. Een hele bijzondere kerstmarkt in Valkenburg is degene in de gemeentegrot. Deze kerstmarkt is de oudste, grootste en meest gezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. Het bezoeken van deze kerstmarkten is zeker de moeite waard, want op zo een unieke plek vind je niet vaak een kerstmarkt! In Valkenburg heb je rond kerst ook een schitterende Christmas parade met verlichte praalwagens en dansers. Wil jij de kerstparade zien? Klik hier voor de beste deal!

 (Bron: kerstparade Valkenburg, 2016)

Ook is het een hele belevenis om de kerstmarkt van Tallinn in Estland te bezoeken. Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je wil kerstshoppen, maar ook hier hebben ze een super leuke kerstmarkt. Door de vrolijke kerstlichtjes en de gezellige kerstkraampjes hangt er een sprookjesachtige en romantische sfeer in Tallinn. Rondom het plein zijn prachtige sneeuwsculpturen te vinden. Dit maakt de kerstsfeer helemaal compleet! Wil jij Tallinn gaan ontdekken? Klik hier. 

 

9. Praag – Tsjechië

Magisch! Zo kun je de kerstmarkten in Praag het beste beschrijven. Praag is natuurlijk al een magische en sprookjesachtige stad, maar rond kerst is het nog magischer. De kerstmarkten worden prachtig verlicht en versierd met kerstverlichting en kerstversiering waardoor de sfeer echt te voelen is. In het hartje van de stad vind je verschillende kerstmarkten waar jij heerlijk kunt gaan winkelen. De mooiste kerstmarkt vind je op het Old Town Plein. Hier zijn genoeg gezellige kerstkraampjes met Tsjechische lekkernijen en handgemaakte producten te vinden! Ga jij voor Boedapest? Klik hier.

 

 

Last but not least… Londen! Ook in Londen wordt er volop kerst gevierd met vele kerstmarkten, prachtig versierde gebouwen en gekleurde straten. Onder de voet van de Londen Eye wordt elk jaar een gezellige kerstmarkt georganiseerd met vele kerstkramen, kerststallen en zelfs een ijsbaan. Het is toch super romantisch om ’s avonds met jouw geliefde onder de verlichte London eye te schaatsen!? Ga jij dit jaar kerstshoppen in Londen? Klik dan hier!