Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Picture Perfect! Hoe schiet jij het beste vakantie kiekje?

dreamstime_s_29306917

Yes, je bent eindelijk op je bestemming aangekomen! Onderweg heb je al een paar foto’s gemaakt, maar die kiekjes van de vleugel van het vliegtuig hebben we al duizend keer gezien… Het thuisfront heeft hoge verwachtingen van je verzameling foto’s aan het eind van je vakantie dus check deze tips om je familie en vrienden niet teleur te stellen!

Let op details

Foto’s van de omgeving zijn natuurlijk altijd leuk, maar die kan je ook eenvoudig op internet opzoeken. Daarom is het juist leuk om op bepaalde aspecten in te zoomen. Bijvoorbeeld het dak van de Taj Mahal. Van ver weg is het gebouw natuurlijk al prachtig, maar als je inzoomt op de hoogste koepel zie je dat het dak een bijzonder patroon heeft. Ook in het Galleria Vittorio Emanuele II, het winkelcentrum van Milaan, kan je prachtige foto’s maken. Zo zie je op de foto dat het glazen dak van het winkelcentrum echt prachtig en een kunstwerk op zich is!

dreamstime_s_2721724dreamstime_m_50692954

 

 

 

 

 

Kijk weg van de camera

In de camera kijken is zo standaard, probeer eens een foto te maken als je wegkijkt. Hierdoor ligt niet alle nadruk op jouw gezicht, maar ook op de omgeving. Maak bijvoorbeeld een foto als je over een stad of landschap kijkt of maak een foto van iemand anders terwijl jij er een paar meter achter loopt.

dreamstime_s_44424110dreamstime_s_38933255

 

 

 

 

 

 

Neem de tijd

Soms heeft het nemen van de perfecte foto wat tijd nodig, pak deze ook! Je bent waarschijnlijk maar één keer op deze plek dus je moet wel tevreden zijn over je foto, want overdoen kan later niet meer. Vooral op toeristische trekpleisters is het altijd erg druk, neem bijvoorbeeld het ‘Christus de Verlosser’ beeld in Rio de Janeiro. Zoals je op de foto hier onder ziet blijkt het nog best lastig te zijn om alleen het beeld op de foto te krijgen. Zonder dat jij het weet sta jij ook op alle foto’s van andere toeristen. Hier komt de tip van het inzoomen weer van pas. Zoon in en neem echt de tijd om een goed plaatje te schieten. Schiet er niet honderd zonder ze te bekijken en er vervolgens thuis achter te komen dat er geen één goede foto tussen zit. Probeer verschillende hoeken uit en wacht even tot het zonnetje doorkomt voor het aller mooiste effect!

dreamstime_s_53220070

dreamstime_s_60674102

 

 

 

 

 

 

Let op de achtergrond

Vermijd rommel op de achtergrond, een prullenbak of vieze omgeving op je foto staat niet mooi. Check dus altijd even de omgeving voordat je je foto maakt. Het zou zonde zijn als je eindelijk iedereen op de foto hebt en het blijkt dat het lijkt of iemand maar één arm heeft of dat er iets net op de verkeerde plek zit…

o8kHdCg

 

 

 

 

 

 

Focus op de bewoners

Terwijl de meeste mensen alleen maar foto’s van zichzelf maken op vakantie weet jij na deze tips wel beter! Het is, vooral voor de thuisblijvers, ook wel eens leuk om niet alleen maar naar je eigen koppie te kijken. Natuurlijk heb je foto’s van jezelf op het strand, in een restaurant en een foto voor een kerk, maar het is ook leuk om de ‘locals’ op de foto te hebben. De locals zullen op een mooie en duidelijke manier de sfeer in een foto over kunnen brengen van een bepaald land, stad of een bepaalde gebeurtenis.

Tip: vraag altijd van te voren of je foto’s van iemand mag maken. Niet iedereen is er van gediend als je zomaar ongevraagd foto’s van ze schiet.

dreamstime_s_41628171

dreamstime_s_18564326

 

 

 

 

 

 

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips zodat je tijdens je volgende vakantie de mooiste foto’s kan maken, good luck!