Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Wereld Achtbaan dag! Durf jij het aan?

achtbaan

Langzaam klim je de eerste achtbaan heuvel op. Auto’s en mensen, honderden meters onder je, worden steeds kleiner en de bomen lijken wel kleine broccoli’s. Je hoort de wielen van de karretjes tikken op de baan en je kan nergens naar toe behalve naar beneden. Vlak voordat de karretjes stilstaan om naar beneden te gaan, gaat er maar één gedachte door je hoofd: ‘Heb ik hiervoor betaald?!’ Jazeker! We zijn gek genoeg bereid deze doodsangsten vrijwillig uit te slaan, om het gevoel te hebben dat we leven! Weten waar je ’s werelds meest snelle, hoge, lange, vette achtbanen kunt vinden? Zet je schrap, want wij vertellen het je!

De snelste: Formula Rossa

Formula Rossa - Abu Dhabi

Ferrari World, ’s werelds grootste in-door amusementen park in Abu Dhabi. Hier vind je ’s werelds snelste achtbaan. De formule-1 geïnspireerde achtbaan, maakt gebruik van een hydraulisch systeem in plaats van een traditionele vorm van accelereren, om de achtbaan over een vlak stuk spoor te lanceren. Het lanceersysteem brengt de achtbaan van stilstaan naar 60 km/u in maar liefst twee seconden! Het wordt nog gekker, aan het einde van de meer dan twee km lange baan, bereikt de achtbaan een snelheid van meer dan 150 km/u. Passagiers zijn dan ook verplicht tot het dragen van een skydive-bril gedurende de rit, om ze tegen insecten, stof en andere delen in de lucht te beschermen die eventueel schadelijk zouden kunnen zijn. Ben jij klaar voor deze bizarre tocht van je leven? 

De hoogste: Kingda Ka

Kingda Ka - New Jersey

Voordat Formula Rossa tot de snelste achtbaan ter wereld benoemd werd, was het Kingda Ka die de koning van de snelheid en hoogte was onder de achtbanen. Deze is te vinden in het attractiepark Six Flags Great Adventure, in New Jersey. Al is hij niet meer de snelste, Kingda Ka is nog zeker weten de hoogste. Dit dankzij de massieve 139 meter hoge toren, een heuvel in de baan met een helling van maar liefst 90 graden. Van mijlen ver kun je deze achtbaan in het park al spotten! De rit begint met het opbouwen van stuwkracht op een van de twee parallel gelegen sporen, waarmee er een snelheid bereikt wordt van 128 km per uur in een kleine 3,5 seconde! Deze hoge snelheid duwt de achtbaan aan een kant van de sporen omhoog, waar het heel even stopt voordat het keihard naar beneden gaat het andere spoor op. Al had je nog geen hoogtevrees, dan zal je die nu wel krijgen! 

De langste: Steel Dragon 2000

Steel Dragon 2000 - Japan

Terwijl de eerste twee achtbanen zorgen voor enorme sensatie in hoogte en snelheid, zijn het relatief korte ervaringen. Maar er is natuurlijk een achtbaan die hier ver boven uitsteekt qua lengte! Namelijk de Japan’s Steel Dragon 2000. De naam doet je al huiveren. Deze achtbaan is op het moment de langste achtbaan ter wereld, met een gigantisch spoor van 2,5 km. Deze enorme achtbaan opende in 2000, het jaar van de draak in Azië en werd op dat moment als de snelste en langste achtbaan ter wereld gezien. Ook al heeft deze achtbaan één van zijn twee records verloren, is het nog steeds een van de snelste achtbanen ter wereld. De Steel Dragon beschikt over tunnels, figuur-achten, enorme kameel-rug heuvels, en nog veel meer noemenswaardige achtbaan elementen die dit een absolute must-do ervaring maakt! Its a hell of a ride! En dat in maar vier minuten! 

De steilste: Takabisha

Tabakisha - Japan

Eén van de meest spannende momenten van een achtbaan zijn de steile afdalingen. Dat gevoel dat je krijgt wanneer je hart in je keel zit en je een dosis adrenaline door je lichaam voelt gieren, is moeilijk te verslaan. Hoe steiler de helling, hoe beter! ’s Werelds steilste afdaling is onderdeel van de Takabisha achtbaan in Japan’s Fuiju-Q Highland attractiepark. De afdaling is in een hoek van 121 graden en bevindt zich in het midden van de baan. Deze achtbaan-stijl is bekend om de combinatie verticale liften en steile afdalingen. Een combinatie die je niet snel gaat vergeten! 

De hoogste loop: Full Throttle

Full Throttle - Californië

Steile afdalingen zijn niet het enige element dat een achtbaan een unieke ervaring maakt. Een andere record-houdende achtbaan is de Full Throttle, te vinden in Six Flags Magic Mountain park in Californië. Deze achtbaan heeft het record voor de hoogste verticale loop, namelijk 49 meter hoog! Het is een iconisch deel van de skyline van het park sinds de opening in 2013. Een andere Six Flags achtbaan, genaamd de Superman: Krypton Coaster in Six Flags Fiesta Texas, is de tweede achtbaan met de hoogste loop.

Durf jij deze dare-devils aan?! Anders kun je ook naar de Baron 1898 in de Efteling, net zo spannend! 

De snelste, de hoogste, de langste, de steilste, de hoogste loop.. waar ga jij voor?! Welke je ook kiest, deze achtbanen zullen menig adrenaline-junkies de stuipen op het lijf jagen. Sit back, relax and enjoy the ride..!