Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Tips voor het nieuwe Flying Blue Programma in 2018

Fans van het Flying Blue programma gaan vanaf 1 april 2018 anders sparen voor mijlen en het Silver, Gold en Platinum level. Je kan wachten tot die datum aanbreekt, of je bereid je er dit jaar nog even goed op voor. Dat laatste kan straks in je voordeel werken. Helemaal als je gespitst bent op het upgraden naar een hoger level of het behoud van je huidige status.

Het geheim zit hem in de Flying Blue American Express kaarten. Gebruik je die op een slimme wijze, dan kan je dat straks heel wat vluchten en dus geld besparen. We lichten het graag allemaal even voor je toe. Met als doel om je beter beslagen ten ijs te laten komen. Het zou zonde zijn om deze mooie kans te laten liggen.

flying blue american express

Heb je al genoeg Flying Blue mijlen of segmenten gespaard voor een Silver, Gold of Platinum level?

Overweeg om de Flying Blue Silver, Gold of Platinum American Express kaart aan te vragen. Doe je dit voor eind december 2017 nog, dan ontvang je 2, 4 of 8 vluchtsegmenten cadeau.

Het mooie is dat je verderop in 2018 als kaarthouder nogmaals XP punten ontvangt. Dus krijg je binnen 1 jaar zomaar 2x een schitterend cadeau. Dat kan enorm schelen om voor de volgende periode van 12 maanden hetzelfde level te behouden of misschien wel te upgraden naar een hoger level. Oftewel je bent minder geld kwijt voor de aanschaf van vliegtickets om XP punten mee te gaan sparen.

Koop KLM en Air France tickets voor 1 maart 2018

Een bijkomend voordeel van de Flying Blue American Express Gold kaart en de Flying Blue American Express Platinum kaart is dat je er ook level mijlen mee kunt sparen. Elke uitgegeven euro aan je ticket levert 1,5 Level Mijlen op (Gold) of zelfs 2 Level Mijlen (Platinum). Helaas verdwijnt deze aantrekkelijke extra per 1 maart 2018. Dat is dus 1 maand eerder dan American Express op haar site noemt. Wij hebben dit nagevraagd en de reden dat ze er eerder mee stoppen heeft te maken met de maandelijkse afrekeningen. Zou je eind maart 2018 een ticket kopen en je afschrift pas in april 2018 ontvangen dan zetten ze deze niet meer om naar XP punten. Vandaar de veilige keuze voor 1 maart 2018.

Met alle ticket aankopen met de kaarten gedaan via de websites van KLM en Air France voor 1 maart 2018 kun je dus nog heel even lekker veel Level Mijlen scoren. Het maakt hierbij niet uit of je pas na 1 april 2018 gaat vliegen. Handig dus als je de komende Werelddeal Weken tickets in januari afrekent en in mei, juni of zelfs later het vliegtuig neemt.

Per 31 maart 2018 kunnen Level Mijlen ook omgezet worden naar XP punten. Hierbij ontvang je voor elke 1.000 Level Mijlen 5 XP punten. Je saldo aan Level Mijlen en vluchtsegmenten bepaalt hoe KLM de switch maakt. Kopers van duurdere tickets of een set van vliegtickets pakken op deze wijze via de Level Mijlen het meeste voordeel.

Bedenk dat de credit cards je de mogelijkheid bieden om de ticketkosten in 3 gelijke termijnen en zonder betaling van rente te voldoen. Dat geeft wellicht wat meer financiële ruimte in de tussenliggende maanden.

Spaar dit jaar nog voor een Platinum Flying Blue Level

Het behalen van een Elite Level wordt per 1 april 2018 een stuk lastiger. Helemaal voor wie van Ivory door wil stromen naar bijvoorbeeld Platinum. Je dient dan eerst het Silver en Gold niveau te behalen. Hierbij worden telkens kostbare XP punten op je saldo in mindering gebracht. In het uiterste geval dien je een mega aantal van 580 XP punten te verzamelen voor je een Platinum kaart in je pocket kunt steken.

Beter is het daarom om dit jaar je Platinum level te behalen of te behouden. Voor een verlenging zijn dan volgend jaar en de jaren daaropvolgend minimaal 300 XP punten benodigd. Ook hier komen de Flying Blue American Express kaarten erg goed van pas. Vraag er daarom dit jaar nog eentje aan en je krijgt 8 extra vluchtsegmenten cadeau. Die helpen mee om je XP punten per 1 april 2018 een boost te geven.

Het meest ideaal is dan de keuze voor de Flying Blue American Express Platinum kaart. In 2017 krijg je daarmee 8 segmenten (= 45 XP punten) en in 2018 nogmaals 60 XP punten. De 45 XP punten zijn van toepassing als je segmenten een hogere waarde aan XP punten per 1 april 2018 vertegenwoordigen in vergelijking met je Level Mijlen saldo.

Sorry wij hebben dit ook niet bedacht. Wel de mensen achter Flying Blue die er 2 jaar aan hebben gewerkt om een schijnbaar beter programma te kunnen introduceren.

Pak nu nog extra voordeel

Flying Blue per 1 april 2018 heeft voor een groot deel een heel andere insteek gekregen. KLM en Air France zullen niet terug gaan naar de oude situatie zoals hij nu is of zoals voorheen het Flying Dutchman programma was. Gebruik het programma dan straks ook zoals het jou het beste uit zal en kan komen.

Eén ding is zeker, de Flying Blue American Express kaarten blijven absoluut hun toegevoegde waarde behouden. Het is alleen een kwestie hoe je ze in jouw persoonlijke voordeel in gaat zetten. Als je er dit jaar nog eentje aanvraagt dan profiteer je van korting op de jaarlijkse bijdrage en natuurlijk waardevolle vluchtsegmenten. Plus wellicht als je het goed uitkiest dubbele XP punten.

De gratis Reward Mijlen van maximaal 20.000 in totaal zijn daarbij nog een extra leuke bijkomstigheid. Kijk daarom in de maand december vooruit en plan je beste strategie om die waardevolle deelnemer niveaus vanaf 1 april 2018 een stuk eenvoudiger binnen te slepen!

Bestel de kaart en ontvang extra gratis Flying Blue miles

Silver Card

€ 0,00 per jaar

5.000 gratis miles Eerste jaar gratis € 1 = 1 award mile bij KLM € 1 = 0,8 award mile bij overigeAanvragen →

Gold Card

€ 85,00 per jaar

10.000 miles Eerste jaar met korting, daarna eventueel kosteloos opzeggen of laten terugzetten naar Silver. Deze actie geldt  als je via deze website doorklikt naar de American Express website. € 1 = 1,5 award mile bij KLM € 1 = 1 award mile bij overigeAanvragen →

Platinum Card

€ 300 per jaar

20.000 gratis miles Eerste jaar met korting, € 1 = 2 award mile bij KLM € 1 = 1,5 award mile bij overigeAanvragen →

Lees verder in ons artikel over American Express.

Zoek & Bespaar