Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Hete tips om koel te blijven!

umbrella
Yes, het lijkt er op dat de zomer nu toch eindelijk begonnen is! Met temperaturen die deze week oplopen tot boven de 30 graden is het belangrijk om genoeg verkoeling te zoeken. Wij vertellen je hoe je deze heerlijke zomerse dagen zo comfortabel mogelijk door kunt komen!

Kleding

dreamstime_s_41732055

Draag lichte kleding! Misschien staat donkere kleding je beter, maar vergeet ze zodra de temperatuur richting de 30 graden gaat. Donkere kleuren, en vooral zwart, absorberen meer warmte dan lichtere kleuren. Lichtere kleuren zijn in staat om hitte van de zon te reflecteren en houden je op die manier een stuk koeler. Luchtige, lichte kleding is een must en dan vooral katoen, zijde of linnen. Dit absorbeert transpiratie en de verdamping hiervan laat je iets koeler aanvoelen. Dus haal die luchtige jurkjes en shirts maar uit de kast!

Loszittende kleding draagt veel lekkerder bij hoge temperaturen dan strakke skinny outfits. Het ventileert veel beter door. Net als jij, moet je outfit ademenen! Bescherm ook je hoofd als je van plan bent voor een langere tijd in de zon te zijn. Kies voor een hippe pet of stijlvolle hoed, die tegenwoordig helemaal hot zijn! 

Eten en drinken

dreamstime_s_417760

Eet vaker op een dag kleine porties. Hoe groter de maaltijd, hoe meer lichaamswarmte je lichaam creëert om het voedsel te verteren. Vermijd koolhydraatrijk eten, dit stimuleert namelijk je lichaamswarmte. Kies daarentegen juist voor pittig eten. Misschien niet het meest voor de hand liggend, maar gekruid eten versnelt je bloedcirculatie en je gaat er extra van zweten. Door het zweten koelt je lichaam af en een mooie bijkomstigheid; de hitte in je mond laat je vergeten hoe heet het om je heen is! 

Met dit weer is het verleidelijk om heerlijk op het terras te genieten van een koud biertje of een verkoelend wijntje. Lekker, maar helaas niet te slimste keuze. Alcohol kan je namelijk beter laten staan. Het dehydreert je lichaam. Kies verstandig voor water of frisdrank met weinig suiker. Koffie en cola zijn ook niet de beste opties voor een zomerse dag, omdat ook dit je lichaamswarmte stimuleert. Wat absoluut een goede keuze is, is water. Drink dit de hele dag door om genoeg vocht binnen te houden. Drink je hier genoeg van? Dan kan één biertje of wijntje op dat heerlijke terras vast niet zo’n kwaad!

Verkoeling

drinking water

Een snelle manier om af te koelen is door je polsen vijf seconde onder de kraan te houden. Hiermee koel je via een hoofdader je bloed af, wat door heel je lichaam stroomt. Heb je iets langer de tijd? Neem dan een verfrissende douche of ga lekker in bad. Zorg alleen dat het water niet te koud is, maar net iets onder je lichaamstemperatuur. Bij een koude douche creëert je lichaam namelijk weer warmte om het verlies hiervan te compenseren. Dus dan blijf je aan de gang! 

Om te voorkomen dat je huis een broeiende kas wordt, is het aan te raden de gordijnen en ramen gedurende de dag dicht te houden. Dit zal de warmte zo goed mogelijk buiten houden. Koelt het in de avond wat af, zet dan juist alle deuren en ramen even tegen elkaar open om het heerlijk door te laten tochten. 

Voor de vrouwen onder ons, vervang je standaard bodylotion met een verkoelende Aloe Vera aftersun. Dit helpt de temperatuur van je onderhuid laag te houden. Een andere goede tip is om een spray te vullen met water en dit in de koelkast te zetten. Zo kun je bij extreme warmte vlagen, op een snelle manier even afkoelen. 

dreamstime_s_18538863
Al met al moet je op deze dagen logisch nadenken. Doe rustig aan en wees niet te actief. Vooral niet op het heetste moment van de dag. Is de warmte ondragelijk? Blijf dan lekker binnen en vermijd activiteiten in direct zonlicht of op hete asfalt wegen. Let op elkaar en besteed extra aandacht aan ouderen, kinderen en overige mensen die sneller dehydreren en meer last kunnen hebben van de warmte. Hou jezelf goed koel en vergeet vooral niet te genieten van dit prachtige weer! Go en have fun in the sun!