Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

KLM, groots in de luchtvaart èn golfwereld!

KLM, de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog steeds onder dezelfde naam opereert, heeft een prachtig rijke historie. In 1920 maakte onze bekende Nederlandse luchtvaartmaatschappij haar eerste vlucht. London was de bestemming. In al deze jaren is er een hoop veranderd. Vliegtuigen waren kleiner, er waren minder stoelen en het comfort was van een heel ander level. Ooit wel eens een foto gezien van een KLM kist in de jaren 30? Wist je dat roken aan boord toen was toegestaan? Kijk en lees snel verder, want je kunt het je bijna niet voorstellen met die hippe hightech toestellen en strengere regels van tegenwoordig! 

Eerste kist van KLM

https://blog.klm.com/klms-first-real-passenger-seats/

Een Fokker F.II was het eerste passagiersvliegtuig van KLM. In een gesloten cabine was er plek voor vier passagiers. De piloot zat buiten. Het vliegtuig behaalde een maximum snelheid van 150 km/u boven land en 120 km/u boven zee. 

Maaltijden in stijl

https://blog.klm.com/klm-catering-chicken-or-beef/

Tot 1969 werd er voor maaltijden, tijdens de vlucht, gebruik gemaakt van servies. Aan boord bevonden zich vaatwas systemen die het servies weer streeploos schoon maakte voor de volgende vlucht. 

Roken aan boord

https://blog.klm.com/the-lost-world-of-peter-stuyvesant/

Wat deze tijd absoluut verboden is, was vroeger de normaalste zaak van de wereld. Heerlijk van een sigaret genieten aan boord hoorde in het dagelijkse vliegbeeld. 

Dochter KLM

https://blog.klm.com/how-klms-daughter-became-a-city-hopping-lady/

In ons kleine landje vonden in 1966 binnenlandse vluchten plaats. Van Groningen en Eelde, naar Schiphol met een Fokker F27. Dit onder de naam NLM, wat wij vandaag de dag kennen als KLM Cityhopper.

Van roken naar niet-roken, van porselein naar wegwerp servies, van vier naar een stuk of … passagiers, de luchtvaart en KLM hebben zich op een mooie manier weten te ontwikkelen in de afgelopen jaren. Deze toonaangevende luchtvaartmaatschappij heeft niet alleen naam gemaakt in de luchtvaart, ook in de golfwereld is de naam KLM groots. Van 8 tot en met 11 september vind namelijk KLM Open plaats. Hét golftoernooi in Nederland dat deel uitmaakt van de Europese Tour. KLM heeft haar naam diverse keren aan dit toernooi weten te verbinden. Van 1981 tot 1990 werd het toernooi maar liefst tien keer gespeeld onder de naam KLM Open en vanaf 2004 is KLM hoofdsponsor. Vliegen, golfen.. KLM heeft er verstand van!