Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Plan, ontspan en geniet!

relax holiday

Wie houdt er nou niet van op vakantie gaan? De meeste mensen leven hier heel het jaar naar toe. Een tijd om bij te komen van werk en je minder moe en gevoelig te voelen, heerlijk! Vele onderzoeken wijzen dan ook uit dat op vakantie gaan goed voor je is en je gelukkiger maakt. Maar waarom maakt vakantie ons nou echt gezonder en gelukkiger?

Genoeg slaap

dreamstime_s_2880469
Vakanties geven je de kans om bij te slapen. Je hoeft niet op een bepaalde tijd je bed uit, je kan lekker een middagdutje doen of op je ligbed op het strand even wegdoezelen. De relaxte en rustige staat waarin je op vakantie verkeert draagt dan ook bij aan een goede nachtrust. Het krijgen van genoeg slaap verbeterd je mentale denkvermogen, voorkomt het op eerdere leeftijd ‘oud worden’ en ziektes doordat je je immuunsysteem versterkt. Alleen maar pluspunten dus! 

Rust en zon 


dreamstime_s_24829174

De tijd nemen om te ont-stressen op vakantie heeft ook een positief effect op je gezondheid in de toekomst. Te veel stress in je dagelijks leven kan slecht zijn voor je hart. Neem je vaak genoeg rust, dan doe je je lichaam een groot plezier! Slaap is niet het enige dat je immuunsysteem een boost geeft. Vitamine D is namelijk ook een wondermiddel en dat krijg je genoeg binnen door in de zon te zijn! Vergeet je natuurlijk niet goed in te smeren. 

Mind-set

dreamstime_s_248995

Op vakantie gaan is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook goed voor je geest. Als je je hoofd de mogelijkheid geeft om even alles te vergeten wat er thuis en op werk gebeurd. Dit zal je stresslevel omlaag brengen en je zal een stuk rustiger worden. Je zal merken dat je geheugen en concentratie level zich hebben verbeterd zodra je terug bent op je werk. Ook zal je humeur een stuk beter zijn na een goede periode van rust, wel zo gezellig! 

Doe wat je leuk vindt

book beach

Onze snelle, drukke levens laten ons vaak achter met te weinig tijd om te kunnen doen, wat we echt leuk vinden. Op vakantie gaan is hier de perfecte gelegenheid voor! Weinig tot geen verplichtingen maken dat je heerlijk van dat boek kan genieten, waar je thuis gewoon niet te tijd voor had of dat geliefde nieuwe uitgekomen album grijs kunt draaien. Kortom: vakantie is tijd voor jou, maak hier ook gebruik van! 

Ontspan

dreamstime_s_1584002
Op vakantie gaan geeft je de kans om even uit je routine te stappen en te focussen op wat het is wat jou gelukkig maakt. Ga lekker bij het zwembad zitten, verlies jezelf in een boek, ga winkelen, verdiep je in historie, ontdek de omgeving en ga zo maar door.. jij bepaalt! Gebruik je tijd om creatief te zijn. De beste ideeën komen namelijk zodra je in een relaxte staat bent! 

Een paar tips om relaxt op vakantie te gaan, te zijn en van vakantie terug te komen:

  • Pak je koffer op tijd in, niet de avond ervoor! Zo hoef je niet te stressen en kom je al een beetje in een relaxte staat.
  • Zorg dat je bestemming overeenkomt met waar je behoefte aan hebt. Ben je een control freak? Ga dan niet naar een land, waar je de taal niet spreekt. Wil je cultuur snuiven? Zorg dat je niet een een besloten resort terecht komt, waar je bijna niet vanaf komt. 
  • Zorg dat je niet gelijk ‘plat’ gaat op vakantie. Bouw inspanning langzaam af naar ontspanning. Zo voorkom je dat je ziek wordt, wat vaak gebeurd als je lichaam en geest ontspannen. 
  • Hou de ontspannen mood vast als je van vakantie komt door af en toe, al is het maar een minuut of vijf, je rust te pakken en terug te denken aan de vakantie zelf. Dit houdt het prettige gevoel wat langer vast. 
  • Om het relaxte gevoel langer vol te houden, plan dan wat vaker vakanties in. Als je op tijd plant en boekt, zal jouw volgende trip nóg relaxter zijn. 

Ook zo’n zin gekregen om weg te gaan?! Denk goed na wat je wilt, boek op tijd, pak je rust en.. geniet!