Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Yoga over de hele wereld

Foto: Gypset Goddnes

YOGA het woord alleen al straalt rust en kalmte uit. Dit gevoel komt waarschijnlijk door de herkomst van het woord. Het woord YOGA is afgeleid van het woord ‘Yuj’ wat ‘verenigen’ betekend. Hiermee wordt verwezen naar het samenspel van bewustzijn van het individu en het algemeen bewustzijn. Het omvat zowel lichaam als geest als ziel. Yoga is een middel om dit doel te bereiken en kan dit tegenwoordig op de meest mooie bestemmingen beoefend worden!

Yoga in India

Reis af naar India, de geboorteplaats van yoga. De Indiase filosofie moedigt je aan om je lichaam als een tempel te behandelen door het juiste voedsel te eten in combinatie met de juiste ademhaling, meditatie en houding. Daarnaast kan je er winkelen op de lokale markt, natuurwandelingen maken, Tibetaanse nederzettingen ontdekken en kokosnoot en koffie plantages bezoeken. Je kunt er ook alles te weten komen over Ayurveda. ‘De wetenschap van het leven’ wat de oude instructies zijn om gezond te blijven door middel van therapie, massage, kruidengeneesmiddelen, goede voeding en lichaamsbeweging.

Rishikesh, samen met Mysore, is een van de meest populaire bestemmingen voor yoga in India. Er zijn verschillende ashrams, en diverse stijlen van yoga en meditatie om uit te kiezen. Kortom, de perfecte bestemming voor de yoga liefhebbers!

Yoga in Thailand

Thailand’s kleine eilanden hebben de beste afgelegen stranden en mooiste uitzichten voor een yoga vakantie. Een yoga trip naar Thailand is ideaal om even te ontsnappen aan de grote menigte. Ontdek ontspannende yogatherapieën als geen ander en laat je heerlijk gaan met de diverse yoga lessen.

Koh Samui is een van deze mooie eilanden. Hier zijn diverse yoga studio’s te vinden waar je de mogelijkheid hebt je eigen yoga technieken van thuis te beoefenen of nieuwe technieken aan te leren. Ook zijn er diverse Wellness retraites, waar yoga een deel van het pakket uitmaakt. Ben je een expert op het gebied van yoga en/of heb je geen zin dit in groepsverband te doen? Dan zijn er natuurlijk de prachtige stranden. Als je vroeg genoeg opstaat, heb je de meest mooie baaien helemaal voor jezelf. Yoga matjes zijn hier ook in overvloed te verkrijgen. De enige vraag is dan nog; welk strand kies je uit?

Yoga op Bali

Er zijn verschillende manieren om je geest, lichaam en ziel tot rust te brengen op Bali. Het aankomen op Bali alleen al is voor vele een manier om hun stress level flink te verlagen. Maar wil je echt innerlijke rust terug vinden dan is een yoga cursus op Bali een must. Er zijn naast de vele spa’s en Wellnesscentra ook diverse yogacentra en scholen te vinden. De Balinezen zelf beoefenen voornamelijk Bhakti-yoga. Wat staat voor universele liefde, onvoorwaardelijke liefde zonder enkele voorwaarde. Op Bali is yoga dan ook een manier van leven.

De Yoga Barn in Ubud is een van Bali’s meest populaire yoga centra’s. Het bijbehorende café, the Garden Kafe, serveert veganistisch eten. Het bevindt zich tussen groene rijstvelden en een prachtige omgeving van bergen. Het is ook niet ver verwijderd van Ubuds hoofdstraat met vele winkels en boetieken. Een ideale plek om yoga te combineren met een heerlijke dag winkelen en Ubud verkennen!

Yoga in Costa Rica

Als echte yoga liefhebber kun jij je hart ophalen in Costa Rica. De yoga-retraites bevinden zich aan de meest prachtige stranden. De omgeving is niet alleen mooi, ook de yogalessen staan hier kwalitatief hoog aangeschreven. ‘Professionals’ hoeven op vakantie naar Costa Rica hun routine dus niet aan te passen!

Er zijn zelfs verschillende yogacursussen waar gehele vakanties aan worden gewijd. De voorkeur voor het beoefenen van yoga gaat uit naar de buitenlucht. Hier kan je je logen volzuigen met de zuurstofrijke frisse lucht van de jungle, met het geluid van fluitende tropische vogels op de achtergrond. Voor een kleine $1252 mag jij 7 nachten doorbrengen in een bungalow. Je  krijgt 6 yogalessen, 2 massages in de bijbehorende Spa en geniet je van 3 smakelijke maattijden per dag. Echt een uitgelezen kans voor yoga lovers dus!

Yoga kan je beoefenen in het sportcentrum bij jou om de hoek, maar zoals je op de foto’s ziet en in de tekst kan lezen kan je het ook op de mooiste plekken op aarde doen! Want laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk veel leuker om yoga oefeningen te doen terwijl je uitkijkt over een prachtige oceaan en op de achtergrond tropische dierengeluiden hoort, dan dat je ‘hutje mutje’ in een muffe ruimte staat!