Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

De indrukwekkende onderwaterwereld van Bonaire

Denk je aan Bonaire, dan denk je direct aan de indrukwekkende onderwaterwereld van dit Caribische Eiland. Het eiland staat niet voor niets bekend als eiland met één van de mooiste koraalriffen ter wereld, dus een dagje duiken is een échte must als je Bonaire gaat bezoeken. Je zal je ogen uitkijken tussen alle tropische vissen en andere zeebewoners!

Bonaire wordt ook wel Diver’s Paradise genoemd, het is een paradijs voor elke duikliefhebber! Ook als je nog nooit gedoken hebt, moet je het zeker op Bonaire gaan proberen. Het koraalrif is zo’n 300km lang en biedt een kijk in de flora en fauna die bijna nergens anders ter wereld te vinden is.

Voor de onervaren duiker zijn er tal van duikscholen te vinden op het eiland die jou maar al te graag kennis laten maken met de schoonheid onder het water. Bij deze duikscholen kan je ook een duikbrevet halen zodat je geheel zelfstandig op ontdekking kunt gaan! Bovendien is snorkelen is ook een prima optie om de onderwaterwereld te gaan verkennen.

De diversiteit van exotische vissen en het mooie koraalrif maken de onderwaterwereld van Bonaire al prachtig, maar er zijn nog meer redenen waarom het duiken op Bonaire zo speciaal is. Bonaire is namelijk een van de weinigen locaties waar je kan kantduiken. Vanaf iedere willekeurige plek aan de kust kan je het water induiken en je beland vrijwel direct in het koraalrif. Dit maakt Bonaire uniek ten opzichte van de meeste duiklocaties.

Waar het koraalrif bij de meeste Caribische Eilanden al geheel is aangetast, is het koraalrif op Bonaire nog vrijwel geheel intact. Op sommige plaatsen kan je tot wel 90 meter onder water kijken, onvoorstelbaar! Bonaire beschermt haar trots dan ook zeer goed en voorkomt aantasting op het koraalrif zo goed mogelijk. De zee rondom het eiland behoort tot het Bonaire National Marine Park, dat het eerste marine park ter wereld is. Dit maakt het koraalrif een beschermd natuurgebied dat bijna geheel toegankelijk is voor duikers en snorkelaars.

Wil je op een verantwoorde manier één van de mooiste en betoverendste onderwaterwerelden op aarde ontdekken? Dan is Bonaire de perfecte locatie!

Bron: Beautiful Bonaire