De Beste Aanbiedingen voor een goedkoop Ticket, Hotel, Stedentrip en Vakantie
Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Geheime Ticket Deals ontvangen?
nicky-kijkt-en-wijst-naar-rechts-800

Win 2 KLM Tickets!

Wil je de nu-of-nooit deals niet meer missen?

Schrijf je dan in op onze WhatsApp service. Super simpel, gratis en je kunt er altijd meteen weer mee stoppen.

Als je je nu inschrijft op de WhatsApp Service dan maak je automatisch kans op 2 KLM Vliegtickets naar een bestemming in Europa.

Waar wacht je nog op?

Schrijf mij in →

Nee, bedankt

How to travel op Curaçao

Hoe je náár Curaçao reist spreekt voor zich: met het vliegtuig. Maar hoe reis je óp Curaçao, van strand naar strand en van stad naar stad? Geen hoekje van het eiland mag voor jou onontdekt blijven, dus hier een paar handige tips hoe je het beste het eiland kunt gaan verkennen.
Huurauto Het leukste is natuurlijk om zelf met een huurauto het eiland te gaan verkennen. Je bepaald zelf de koers en stippeld de leukste route uit. Je kan gewoon je Nederlandse paspoort gebruiken en de regels zijn vrijwel hetzelfde als in Nederland. Een fijn verschil met Nederland is dat de benzineprijzen aanzienlijk lager zijn op Curaçao. Auto’s zijn heel gemakkelijk te huren op het eiland. Er is een groot aanbod van autoverhuurders, de grote internationale bedrijven maar ook kleine lokale aanbieders. Al op de luchthaven kan je de auto meenemen, maar het is aantrekkelijker om de auto bij een lokaal kantoor te huren. Let er wel goed op of de tarieven all-in zijn of niet.

TIP: reserveer de auto vooraf online!

Scooter

aast de huurauto is de scooter ook een goed alternatief om zelfstandig het eiland te verkennen. Met de haren in de wind en de zon op je gezicht heb je het gevoel alsof je de hele wereld aankan. Het huren van een scooter is ook nog eens voordelig, nog een pluspunt. Het wegdek van de meeste wegen in Curaçao is wel wat minder en er zijn vrijwel alleen maar auto’s, dus houd hier rekening mee. Er zijn verschillende lokale kantoren waar je gemakkelijk een scooter kunt huren. Uiteraard kan je dit ook online doen.

Fiets

Een leuke en sportieve manier om Curaçao te ontdekken is de fiets. Er zijn veel mountainbike routes te vinden op het eiland die je langs de mooiste plekjes brengen. Je kan het beste een mountainbike huren, omdat er niet overal goede verharde wegen zijn. Curaçao beschikt over meer dan 300km aan bewegwijzerde routes, dus over verdwalen hoef je je geen zorgen te maken. Je kan op veel plekken een fiets huren, maar het is wel aan te raden om dit vroegtijdig te reserveren.

Taxi

Er rijden ook tal van taxi’s rond op het eiland die jou maar al te graag een lift geven. Hou een taxi op straat aan of zoek er een op op de taxistandplaats. Veel hotels hebben ook connecties met taxidiensten en bellen er zo een voor je op. Fijn: de taxi’s hebben geen taximeters en je spreekt zelf de prijs met de chauffeur af. Zo sta je niet voor onverwachts hoge kosten!

Bus

De bus is het enige openbaar vervoer op Curaçao, maar is wel erg goedkoop. De grote en kleine bussen rijden op en aan. De grote bussen rijden volgens een vaste dienstregeling, maar… zijn niet altijd even stipt op tijd. Er zijn veel haltes verspreid over het hele eiland, dus je hoeft bijna nooit lang te lopen. De buskaartjes kunnen in de bus worden gekocht. De kleine bussen rijden voornamelijk op de drukke stadsroutes. Deze bussen hebben geen vaste dienstregeling. De bussen kan je gewoon langs de weg aanhouden en zetten je af op de gewenste bestemming.

Te voet

Met een paar stevige wandelschoenen kan je uiteraard ook te voet het eiland gaan verkennen. Hou je van wandelen, dan is dit zeker een aanrader. Je komt op de mooiste plekken waar je met een auto minder snel zou komen!

Bron: http://www.curacaovoorbeginners.nl/autorijden.htm#.WErRR6LhB-U

Zoek & Bespaar