Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

8 Must Do’s in Londen

Londen Tips

Wauw Londen, wat ben je groot, mooi en… Indrukwekkend! Er is zoveel te zien en te doen in deze stad, dat je het nooit redt om in een paar dagen al het moois te kunnen bekijken. Máár, daarom hebben wij een top 8 gemaakt met dingen die je wel écht moet doen tijdens jouw bezoek. Bovendien kan een tweede bezoek aan Londen ook zeker geen kwaad, want als je eenmaal eens in deze stad bent geweest wil je zeker nog eens terugkeren!

  1. Een tochtje in de London Eye. We beginnen direct bij één van de grootste eyecatchers van London, de London Eye. Dit enorme reuzenrad bevindt zich aan de rivier de Thames, tegenover de Big Ben. In dit 135 meter hoge reuzenrad heb je een fenomenaal uitzicht op de stad! Een tocht in de London Eye schijnt ’s avonds nog magischer te zijn dan overdag, door de prachtig verlichtte stad. Het is wel aan te raden om kaarten vooraf te bestellen, om het lange wachten te voorkomen.
  2. Een selfie met de Big Ben. Wandel bij de London Eye de Westminster Bridge over en je beland direct bij de Big Ben, een ander groot icoon van Londen. Een selfie met deze hoge klokkentoren mag natuurlijk niet ontbreken!
  3. Wandel naar de Tower Bridge. Vanaf de Big Ben kan je een mooie wandeling maken langs de Thames richting de Tower Bridge. Op de route kom je al heel veel leuke hotspots tegen. Loop je langs de kant van de London Eye dan loop je langs Borough Market, een van de grootste en oudste foodmarkets van Londen. Loop je langs de kant van de Big Ben, dan spot je zeker de beroemde St. Paul’s Cathedral. De Tower Bridge is een grote toeristische trekpleister van Londen, deze mag je dus ook zeker niet missen.
  4. Cultuur snuiven in British Museum. Het British Museum is groots! Heel groots. Dit museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en is alleen aan de buitenkant al een lust voor het oog. Eenmaal binnen zal je versteld staan, hier zal je je uren kunnen vermaken! Het museum beschikt namelijk over een verzameling van kunstvoorwerpen dat behoort tot de grootste collecties van de wereld. Super indrukwekkend en leerzaam!
  5. Winterwonderland in Hyde Park. Hyde Park is het grootste park van Londen, waar je even kan ontsnappen van de drukte in de stad. Hier kan je lange wandelingen maken in de groene natuur en wie weet spot je wel een eekhoorn, want die zijn hier in overvloed! In de winter is het extra leuk in dit park, want dan is er een Winter Wonderland Festival georganiseerd. Gratis en geweldig leuk. De oppervlakte van het festivalterrein is nog wel groter dan een pretpark en er zijn tal van attracties, kermiskraampjes en eetgelegenheden. Een aanrader!
  6. Shoppen in Harrods & Oxford Street. Oxford Street is dé winkelstraat van Londen. Als je in deze straat niet slaagt, dan slaag je nergens! Alle grote winkelketen zijn hier gevestigd, zoals Nike met een enorme winkel ‘Nike Town’. Ook het hieraan grenzende Regent Street is een perfecte shopstraat! Wil je graag wat luxer shoppen? Ga dan naar Harrods! Dit is een enorm warenhuis, een Bijenkorf 2.0. Prijzen en merken waar je U tegen zegt, maar alleen even door dit warenhuis lopen is al een beleving op zich. Alle haute couture merken zoals Chanel en Prada zijn gevestigd in Bond Street, dat samen met Oxford Street en Regent Street behoord tot de belangrijkste winkelstraten van Londen.
  7. Het kloppende hart: Piccadilly Circus & M&M World. Piccadilly Circus is het kloppende hart van Londen en doet ons denken aan een kleinere versie van Times Square. Grote billboards, veel straatmuzikanten en continue drukte, dat is Piccadilly Circus. Welke straat je dan ook in loopt vanaf dit centrale plein, er is altijd wat te doen. Loop je Coventry Street in, dat loop je regelrecht af op wat voor velen hun hart sneller zal laten kloppen: M&M World. In M&M wordt staat alles in het teken van M&M. Je kan het zo gek niet verzinnen of ze hebben het! De muren hangen vol met M&M’s in alle kleuren van de regenboog, wat een snoephemel!
  8. Spot de koningin in Buckingham Palace. Uiteraard moet je Buckingham Palace bezocht hebben! Buckingham Palace is de officiële residentie van de koningin van Engeland. Miljoenen mensen komen naar Buckingham Palace om een glimp op te vangen van de koningin en de wisseling van de wacht. Handig: wanneer de koninklijke vlag is gehesen is de koningin aanwezig, wanneer de Union Jack is gehesen is de koningin niet aanwezig. Het grootste gedeelte van het paleis is afgesloten voor toeristen, maar lucky you, er zijn ook state rooms die wel toegankelijk zijn! Een gemiddeld bezoek duurt 2 tot 2,5 uur en kost 23 pond.

Op naar London!