Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Routes & reizen in Londen

Londen

Londen is een grote stad, dat je echt niet te voet kan verkennen zonder blaren te krijgen. Bovendien is het OV super goed geregeld in de stad. Speciaal voor jou hebben wij een paar tips voor het reizen in Londen en leuke route tips voor het vervoer met de metro.

Metro

Londen is misschien wel de stad met het beste metronetwerk ter wereld. Daarnaast is het metronetwerk van Londen ook nog het oudste ter wereld, de eerste lijn is namelijk geopend in 1863. En nu, 154 jaar later is het metronetwerk 11 verschillende lijnen groot, waarvan de grootste wel 73,5 km lang is!

Het vervoer met de metro is dus tiptop geregeld, dat kan je wel stellen. Waar je dan ook heen wilt in de stad, een metrohalte is nooit ver te zoeken! De stad is heel groot, dus dat je je op deze snelle manier van het ene punt naar het andere punt kan verplaatsen is wel zo fijn. Lang wachten op de metro hoef je niet, elke 3 minuten komt er wel weer een nieuwe metro aan die je van A naar B zal vervoeren.

Hoe je het gemakkelijkste kan betalen voor de metro? Met een Oystercard. Voor een paar pond koop je deze handige kaart waar je saldo op kan laden voor het openbaar vervoer. Het werkt in feite hetzelfde als de OV-chipkaart in Nederland, je checkt in en uit bij de poortjes. Super handig!

Bus

Het is ook mogelijk om met de bus in Londen te reizen. In zo’n typische Londense rode dubbeldekker geeft toch wel echt het ultieme gevoel van dat je in Londen bent! Bovendien zie je boven de grond veel meer dan onder de grond wanneer je met de metro reist. Daar zit ook wel weer een nadeel aan verbonden: je staat continue vast in het verkeer. De snelste manier om te reizen is dit dus zeker niet, maar dat maakt het niet minder leuk! Voor het reizen met de bus kan je ook gewoon de Oystercard gebruiken.

Taxi

De taxi’s in Londen zijn erg fancy voor een ritje van A naar B. De taxi’s zien er namelijk uit als echte Old Timers! Gewoon even je hand opsteken op straat of wandel naar een taxistandplaats. Let er wel op dat een taxi, net als in Nederland, vrij prijzig is.

Trein

Voor wat langere afstanden is de trein ook uitermate geschikt. Het vervoer met de trein is voornamelijk bedoeld voor het reizen van en naar de stad. Binnen de stad zijn er vrij weinig treinroutes te vinden. De trein is ideaal wanneer het hotel zich iets buiten het centrum bevind! Je bent in no time in het centrum van de stad. Ook voor de trein kan je de Oystercard gebruiken.

Overground

Zoals de naam al zegt, is de overground boven de grond. In Nederland kennen we dit gewoon als een tram;) Dit is niet het meest gebruikte vervoersmiddel, want de overground is voornamelijk voor het vervoer naar de buitenwijken van de stad. De meeste toeristen maken hier geen gebruik van, maar het is een prima optie voor als je een andere kant van Londen wilt zien!

Fietsen

Je kan ook op een sportieve manier Londen gaan verkennen, met de fiets! Op verschillende punten in de stad kan je fietsenstalling vinden waar je heel goedkoop een fiets kan huren, die je bij een andere willekeurige fietsenstalling weer kunt inleveren. Een top systeem!

Route tips Metro

We hebben ook nog een paar leuke tips voor je die je kan gebruiken bij het uitstippelen van de route die je wilt afleggen met de metro:

  • Neem de metro naar Westminster als je de BigBen en Westminster Abbey wilt zien
  • Als je de metro naar Waterloo neemt kan je een hele leuke wandeling maken langs de Thames, langs de London Eye, Borough Market en de Tower Bridge.
  • Piccadilly Line is de leukste en drukste lijn van Londen. Niet voor niks, als je deze lijn neemt kom je in één keer langs de leukste haltes: Covent Garden, Leicester Square, Piccadilly Circus en Hyde Park. Een aanrader!
  • Shoppen? Neem dan de metro naar Oxford Circus of Bond Street.
  • Land je op Londen Heathrow of Londen City Airport? Dan kan je gemakkelijk met de metro naar het centrum!