Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Ontdek de geheimen van de Balinese cultuur hier

Balinese cultuur

Binnen de Balinese cultuur heerst er een grote liefde voor muziek en dans. Naast deze grote liefde, zijn Balinezen ook zeer kunstzinnig aangelegd. Het eiland is verzadigd met prachtige sculpturen, houtsnijwerken en interessante schilderijen. De Balinezen zijn zeer gastvrij en hebben een hoge betrokkenheid wat betreft het geven van service. Ook staat de bevolking bekend om zijn vriendelijkheid, behulpzaamheid en respect voor mens en dier.

Hindoe boeddhistische cultuur

Om de Balinese cultuur compleet te leren kennen, kan het kastensysteem zeker niet worden overgeslagen. Het kastensysteem is afkomstig uit de hindoe boeddhistische cultuur, waarin een persoon wordt ingedeeld op belangrijkheid. Het kastensysteem heeft vier soorten niveaus namelijk: Brahmana (Priesters behoren tot deze kast.), Ksatria (Koningen en de adelen hebben het voorrecht om tot deze kast te behoren.), Wesia (De kast, waarin handelaren zich bevinden) en tot slot Sudra (Dit is de kast, waarin de gewone burger zich bevindt. Deze kast behoort tot circa 90% van de bevolking.)

Bali heeft na India de grootste Hindoeïstische gemeenschap. Ongeveer 90% van de bevolking heeft zich bekeerd tot het Hindoeïsme. Dit geloof is zeer sterk terug te vinden in de cultuur, maar ook in het landschap. Bali is namelijk rijkelijk bedeeld met vele beelden en tempels, waar goden vereerd en aanbeden worden. Naast deze tempels voor verering zijn er ook tal van dodentempels, familietempels en huistempels terug te vinden op het eiland.

Taal

Op Bali wordt er voornamelijk Balinees gesproken. Echter is deze taal opgedeeld in drie categorieën namelijk: Hoog, middel en laag Balinees. Dit hangt samen met het kastensysteem, wat heerst in Bali. Wanneer de kast niet bekend is, wordt er neutraal Balinees gesproken. Verder zijn er ook bewoners die Bahasa Indonesia spreken.