Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Estonian Air volgt Ryanair met een slechte toeslag!

Inchecken kan duurder worden

Ticket informatie gevonden door TicketSpy David (Amsterdam)

Bij Ryanair is het altijd van groot belang dat je op voorhand een instapkaart uitprint. Doe je dat niet dan betaal je tegenwoordig geen €60 (zoals vorig jaar) maar €70 per persoon. Een duidelijk voorbeeld van een slechte toeslag. Slecht omdat het vrijwel geen extra service biedt voor de passagiers en daarnaast staat de prijs totaal niet in verhouding. Niet tot de handeling zelf, maar zeker niet in verhouding tot de ticketprijs je gemiddeld bij Ryanair moet betalen.

Dezelfde weg gaat Estonian Air min of meer bewandelen per 1 augustus 2013. Koop je bij hun de goedkoopste tickets dan moet je op de luchthaven €10 per persoon betalen.

In tegenstelling tot Ryanair, kun je bij Estonian Air ook inchecken met je smartphone, online, of via de sms. Zelfs als je gebruik maakt van de check-in kiosken op de luchthavens blijft dat gratis. Maar zodra er een mens aan te pas komt gaat de geldteller lopen. Op zich valt het nog wel mee dus als je van de alternatieven gebruik kunt maken.

Hetzelfde scenario is goed denkbaar bij maatschappijen als easyJet, Transavia en misschien wel de KLM. We houden het dan ook scherp in de gaten hoe daar de ontwikkelingen zullen zijn.

Goede toeslagen zijn er trouwens ook. Denk bijvoorbeeld aan sneller langs de controleposten, als eerste boarden, speciale maaltijden en toegang tot lounges met drankjes, hapjes en wifi. De luchthavens zijn wereldwijd al bezig om dit soort zaken te faciliteren. Het is daarom een kwestie van tijd dat je daar als passagier mee te maken zal krijgen.

Ook KLM heeft al plannen om toegang tegen betaling tot de business lounges voor een groter publiek op Schiphol aan te bieden. Hoef je dus niet meer eerst tientallen keren het vliegtuig te nemen om via een Gold of Platinum Frequent Flyer card van deze gemakken te kunnen profiteren.

Iedere stap die je zet op een luchthaven is al lang en breed geanalyseerd. Alle kansen om extra geld aan je te kunnen verdienen zullen de airlines niet laten liggen. De vraag blijft of jij al die verleidingen straks kunt weerstaan!