Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

KLM maakt golfen leuk, maar…

Research gedaan door TicketSpy Max (Amsterdam)

Sinds jaar en dag is KLM hoofdsponsor van Nederlands grootste golftoernooi, de KLM Open. Ook al duurt deze altijd maar een week, KLM wil wel graag vrienden zijn met golfers. En helemaal als zij kiezen om met KLM te vliegen.

Slim bekeken van de mannen uit Amstelveen, want het publiek dat golft heeft het over het algemeen een stukje breder. Een mooie doelgroep van managers, captains of industry, notabelen, artsen, gepensioneerden en nog flink wat andere harde werkers.

Om hen en anderen te paaien om met KLM (en Air France) te vliegen mag de golftas gratis worden vervoerd in het bagageruim. Maar wie onvoorbereid de golfbag mee naar de luchthaven neemt kan bedrogen uitkomen. Daarom vandaag een uitleg wat je moet doen om geen extra kosten te hoeven maken. Iets wat menig office manager, PA of directie secretaresse maar al te vaak en wellicht met enige tegenzin gevraagd wordt om uit te voeren.

Stap 1

Wordt eerst lid van het Flying Blue programma (nog geen deelnemer, volg dan deze link)

Stap 2

Sluit je gratis aan bij het Flying Blue Golf programma via deze link

Stap 3:

Vraag per KLM, Air France ,Air Corsica of Air Europa vlucht 1 speciale voucher aan via de Flying Blue Golf website. Dus heb je 2 uitgeprinte vouchers nodig voor een retourvlucht! Je dient je boekingscode, vluchtnummers en reisdata in te voeren tijdens dit proces.

Stap 4:

Herhaal stap 3 als je met meerdere golfers reist

Stap 5: 

Neem de vouchers altijd mee naar de check-in en lever ze daar in. Geen voucher bij je, dan wordt het helaas betalen voor je overbagage. In dat geval berekent KLM de golftas als een 2e stuk ruimbagage van maximaal 23kg. De kosten zijn afhankelijk van je bestemming en lopen uiteen van €110 tot €200 per retourvlucht en per persoon.

TicketSpy tip 1: Flying Blue Silver, Gold en Platinum leden mogen altijd 1 stuk ruimbagage extra meenemen welke een golftas mag zijn. Binnen Europa (in Economy Class) adviseren we om vanaf 22 april 2013 altijd de vouchers aan te vragen en uit te printen. Zo kun je 1 in te checken koffer + 1 golftas gratis meenemen.
TicketSpy tip 2: Alleen op de vluchten van KLM, Air France, Air Corsica en Air Europa is het vervoer van de golftas met de voucher gratis. Niet op andere SkyTeam en partner vluchten. Let dus goed op met wie je vliegt. Stap je bijvoorbeeld over in Amerika op Delta Air Lines, dan moet je een toeslag betalen voor zowel de KLM vlucht als die van Delta. (Dit geldt  niet voor Flying Blue Silver, Gold en Platinum leden die vliegen op SkyTeam vluchten.)
TicketSpy tip 3: Vlieg je met de codeshare vlucht van KLM en Malaysia Airlines, maar in een toestel van Malaysia Airlines, dan is ook bij hun de golftas gratis. Voorwaarde is wel dat je dit op voorhand meldt bij Malaysia Airlines. Kom je op Schiphol of een andere luchthaven zonder dit vooraf geregeld te hebben, dan geldt ook dan een toeslag voor overbagage.

Gratis KLM Tickets met Flying Blue

Vergeet niet om deze reis te betalen met de Flying Blue American Express kaart.
Hiermee spaar je per uitgegeven euro waardevolle Flying Blue Miles.
Zo komt je volgende KLM Reward Ticket of Upgrade super snel in zicht.

Vraag nu je persoonlijke kaart aan en ontvang een hoge korting!

Bekijk het aanbod →

TicketSpy University zegt: De bedoeling van KLM is goed, maar qua uitwerking zadelen ze hun passagiers met flink wat werk op. Dat zou toch eigenlijk een heel stuk makkelijker moeten kunnen? Bijvoorbeeld door de Flying Blue Golf status te koppelen aan je huidige Flying Blue account. Dan zit je altijd goed. Nu lijkt het erop dat KLM en Air France hopen dat je vergeet om de vouchers aan te vragen en uit te printen zodat de tellers van de overbagage kassa’s flink kunnen oplopen!