Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Test: voordelige drankjes op Schiphol

Vind jij de dranken aan boord van bijvoorbeeld easyJet, Arkefly of Transavia ook zo duur? Dan hebben we een oplossing voor je.

Er is namelijk een handige manier om gekoelde frisdranken en flesjes water voordelig te kopen. Op Schiphol moet je daarvoor wel goed zoeken, want de meer dan 100 winkels, café’s en restaurants hanteren zeer uiteenlopende prijzen.

De verkooppunten van Grab and Fly zijn handig om snel even wat in te slaan, maar voor dat gemak betaal je wel een flinke prijs. Ook de tijdschriftenwinkels van AKO en de zelfbediening restaurants, inclusief McDonalds, prijzen zich zelf uit de markt. De weinig inspirerende automaten bij de gates zijn verre van voordelig te noemen en de luxe koffiecounter Chocolat aan het begin van pier C springt er als duurste uit.

Maar waar kun je dan beter wel blikjes en flesjes inslaan? TicketSpy heeft dat onlangs voor je onderzocht en de plekken om dat het beste te doen zijn de winkels van Vizzit. Op iedere pier (B, C, D, E, F, G & H) hebben ze een locatie dus is er altijd eentje in de buurt.

Dit zijn de prijzen die we op zondag 4 november 2012, hebben gevonden:

  • Flesje water (0.33l) €1,75 of 2 voor €3
  • Blikje Coca Cola, Fanta, Sprite (0,33l) €1,75 of 2 voor €3
  • Flesje Coca Cola, Fanta, Sprite (0,5l) €2,50

Candybars zijn eveneens bij Vizzit het voordeligst. Alhoewel je deze eigenlijk beter kunt kopen in je lokale supermarkt, voordeel drogist of AH to Go op Schiphol of de NS stations. Maar voor wie dat onverhoopt vergeten is om te doen volgen hieronder nog even de huidige prijzen.

  • Mars, Twix, Snickers (king size verpakking) €1,50

Vlieg je naar een niet-Schengenland (buiten Europa), dan moet je bij de gate door de controle-scan, waar alle vloeistoffen in een grotere hoeveelheid dan 100ml in beslag worden genomen. Gelukkig kun je bij Vizzit je alcoholvrije dranken (t/m 0,33l per verpakkingseenheid) laten sealen om dit te voorkomen. Op deze wijze mag alles gewoon mee in het vliegtuig en bespaar jij heel wat euro’s!