Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Wat je zeker niet moet doen bij KLM (en vele andere airlines)

Informatie gevonden door TicketSpy David (Amsterdam)

Regelmatig komen er op onze redactie vragen binnen van TicketSpy volgers die willen weten hoe het zit met Duitse en Belgische KLM tickets. Het gaat dan in het bijzonder om de terugreis en het al dan niet mogen uitstappen op Schiphol zonder door te vliegen.

Bijvoorbeeld als je een ticket Brussel-Amsterdam-New York en v.v. koopt. De verleiding is dan groot om op de terugweg bij de check-in aan te geven dat je je koffer alleen wilt laten labelen naar Amsterdam en niet verder naar Brussel. Scheelt een hoop onnodige reistijd.

Handig kun je denken,want dan loop je via de paspoortcontrole gelijk door naar de bagageband op Schiphol. De vlucht naar Brussel dan voor lief latende. Dat kun je doen, maar dan beginnen de problemen pas echt.

De bagagedienst op Schiphol traceert namelijk direct dat je koffer eigenlijk richting Brussel had moeten vliegen en houdt deze dan apart. Hij komt dus niet op de band, maar staat op je te wachten bij iemand van de KLM. Hij of zij zal dan met een minder plezierige mededeling komen. Je hebt namelijk contractbreuk gepleegd. Op je ticket stond niet voor niets doorvliegen naar Brussel en als je je niet aan die eis wilt houden wordt je ticket opnieuw berekend.

Ja en dan dien je vele honderden euro’s (als boete) te gaan betalen voor ze je koffer vrijgeven. Dat komt omdat ze in dat geval uitgaan van een reis die begint in Brussel maar eindigt in Amsterdam. Weg al het voordeel dus. Je bent daarom gewaarschuwd om deze constructie niet toe te passen, ook al heeft de check-in medewerker in het buitenland geen enkel probleem met het niet doorlabelen van je koffer naar Amsterdam als alternatieve eindbestemming.

Lees ook onze eerdere post over hoe je via een handige truc je koffer wel mee mag nemen op Schiphol bij buitenlandse (KLM) tickets.

TicketSpy zegt: KLM heeft op Schiphol een heel team van mensen aan het werk die de hele dag bezig zijn met het opsporen van dit soort koffer-gevallen. Het is blijkbaar lucratief genoeg anders hadden ze deze medewerkers wel op andere posten ingezet.