Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

In welke stad wil jij het liefst Valentijnsdag vieren?

rsz_dreamstime_s_34833582

Het is weer bijna zover.. Valentijnsdag! De één heeft er iets meer zin in dan de ander. Heb jij de dag al helemaal vol geboekt met je lover of kom jij er halverwege de dag pas achter dat het Valentijnsdag is? Veel stelletjes nemen het ervan en gaan deze liefdevolle dag vieren met een weekendje weg. Omdat wij wilde weten wat de favoriete bestemming is om Valentijnsdag te vieren, hebben wij onze volgers de volgende vraag gesteld: in welke stad wil jij het liefst Valentijnsdag vieren? De keuzemogelijkheden waren Parijs, Brugge, Venetië, Edinburgh, Rome en Berlijn. Kijk snel of jouw favoriete bestemming gewonnen heeft!

6 – Brugge

Brugge_Kanaal

De stad met de minste stemmen, 5,8%, is Brugge. De Belgische stad is volgens onze volgers niet het favoriete liefdesnestje. De stad heeft een historische binnenstad en veel cultureel erfgoed, maar er zijn ook veel karakteristieke hotelletjes en restaurants. Het feit dat deze stad het dichtstbij Nederland ligt heeft misschien ook te maken met de lage score.

5 – Berlijn

Berlijn_Roze

Berlijn heeft 7,1% van de stemmen. Berlijn is een stad met veel historie, denk maar aan de Berlijnse Muur, Brandenburger Tor en het Olympisch Stadion. Deze stad wordt meer gezien als een stedentrip dan echt een speciale stad om Valentijnsdag door te brengen.

4 – Edinburgh

Edinburgh_Schotland_Kasteel

De hoofdstad van Schotland heeft een nette score van 11,5%. Er zijn vele musea, historische gebouwen en het landschap is prachtig! Omdat Schotland toch een soort ‘out of the box’ bestemming is, valt deze bij een aantal van onze volgers goed in de smaak als Valentijns bestemming. 

3 – Parijs

Parijs_Love_Hartje

Je dacht al: waar blijf die? Parijs, de stad van de liefde! En toch staat de stad niet op nummer 1. Parijs heeft 12,2% van de stemmen gekregen. Parijs heeft eigenlijk alles, ontelbaar veel bezienswaardigheden, een bruisend centrum en romantische restaurants. In vergelijking met de voorgaande steden heeft Parijs ook een aangenaam klimaat voor de zon liefhebbers. Het regent hier niet vaak en in het voorjaar zijn de temperaturen al heerlijk! Een terechte derde plaats dus.

2 – Rome

Rome_Trevi_Fontein

Ook een echte romantische stad. Net als in Parijs zijn de temperaturen hier erg aangenaam. De Italiaanse hoofdstad heeft 31,1% van de stemmen gekregen. Het Colosseum, de Trevifontein en de Sint-Pietersbasiliek zijn slechts enkele hoogtepunten van de stad. Misschien nog wel meer dan in Parijs hangt de romantiek hier gewoon in de lucht!

1 – Venetië

JA, de nummer 1! Met 32,4% van de stemmen staat Venetië bovenaan de lijst. Vooral culturele bouwwerken maken deze stad tot een soort romantische scene uit een film. De vele prachtige kerken, pleinen en grachten maken deze stad tot een beauty. Wat bijdraagt aan het feit dat deze stad op nummer 1 staat is misschien wel het plaatje dat iedereen in z’n hoofd heeft: met je liefde in een gondel door de grachten dobberen, terwijl een man met een streepjes trui roeit. Zo’n gondeltocht mag dan wat kosten, maar je moet het uiteraard gedaan hebben als je in Venetië bent!