Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

5 budgetvriendelijke bestemmingen voor deze zomer!

Op vakantie gaan kan aardig wat geld kosten, maar dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Voor €7,50 een tafel vol met eten of voor €0.70 een heerlijk verfrissend biertje? Het kan! Ook al klinkt het misschien te mooi om waar te zijn, er zijn bestemmingen waar dit wel degelijk de realiteit is. Wij hebben dan ook voor jou de meest budget vriendelijkste bestemmingen voor deze zomer op een rijtje gezet!

Macedonië

Ohrid_Macedonie

Mocht je tijdens een zonvakantie ook wat cultuur willen snuiven en niet te veel kosten willen maken, dan is Macedonië de ultieme bestemming. Het toerisme is hier sinds de laatste paar jaar weer aan het aantrekken en de bevolking staat hier nog te springen als er een bus of vliegtuig vol met toeristen het land binnen komt. Naast de vele kerken, kloosters en rijke natuur is er ook een goed uitgaansleven. 

Zeker in de zomer is de stad Ohrid het bezoeken waard. De stad is gelegen aan een prachtig meer en kent een gezellig centrum en promenade. Je kunt heerlijk op een van de vele terrassen genieten van een verfrissend drankje of dineren in een van de restaurants zonder de hoofdprijs te betalen. Voor bijvoorbeeld €15,- per persoon kun je een avond lang uitgebreid eten inclusief drankjes. Ook de meeste uitstapjes en taxi ritjes zijn prima te betalen en voor een biertje ben je niet eens €1,- kwijt. Ook zijn er accommodaties te boeken vanaf €15,- per nacht. Kortom, een voordelige bestemming die je absoluut niet wilt missen!

Bulgarije

Vanwege de ligging aan de zwarte zee is Bulgarije de perfecte bestemming voor een voordelige strandvakantie. Het is gelegen in Oost-Europa, wat een van de goedkoopste bestemmingen is, dus kun je ook hier je budget laag houden. Het land beschikt over tientallen monumenten uit verschillende historische periodes en het Rilagebergte en het Nationale Park Pirin zijn zeker een bezichtiging waard. Natuurlijk is er ook het bekende Sunny Beach te vinden, waar je voor minder dan €1,- van een lokaal biertje of kop koffie kan genieten!

Mocht je wat anders willen dan een strandvakantie, dan kan je naar de hoofdstad Sofia. Hier kun je terecht voor heerlijk eten, goed gezelschap en een comfortabel bed voor ongeveer €30,- per dag. Het is de op twee na oudste stad in Europa en beschikt over tientallen musea en restaurants. 

Veel plekken buiten de stad zijn relatief ongerept gebleven en hoe meer je naar het Oosten gaat, hoe goedkoper het wordt. Wil je zon, zee en echt zoveel mogelijk geld in je portemonnee houden? Ga dan naar de stad Nessebar, een stad die op de werelderfgoed lijst staat. Bezoek hier de oude tombes en prachtige kloosters en neem een duik in de zee!

Hongarije

Misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming voor een zomervakantie, maar zeker een geschikte! Hongarije is een heerlijk land om vakantie te vieren. De mensen zijn er vriendelijk, er is prachtige ongerepte natuur, een rijk cultureel leven en het is er vooral allemaal heel betaalbaar! Dit geldt zowel voor de accommodaties als voor het eten en drinken. Per persoon kan je er al heerlijk uitgebreid eten en drinken voor onder een tientje, al zit je buiten de grote steden.

Ben je meer een stadsmens en heb je een iets groter budget? Dan kan je naar Boedapest, een van de goedkoopste hoofdsteden van Europa. Je kan hier al vanaf €30,- per dag met zijn tweeën overnachten en voor €15,- per persoon eten en drinken. Het Vissersbastion, de Matthiaskerk, de Andrássyboulevard en de Kettingbrug zijn overigens absolute must-sees!

Cambodja

dreamstime_s_63765165

Wil je buiten Europa op vakantie maar zo weinig mogelijk geld uitgeven? Ga dan naar Cambodja. Het is een van de meest goedkoopste landen ter wereld. Voor €20,- tot €25,- per dag is het prima vertoeven daar.

Met bedden vanaf €6,- en lokaal eten voor minder dan €3,- , zal je je bijna schuldig gaan voelen over hoe weinig je betaald. Stap in een Tuk Tuk en ga goedkoop de pad op. Voor ongeveer €12,- weet de chauffeur je een dag lang overal naar toe te brengen. Ook voor maaltijden hoef je niet veel neer te leggen, deze zijn goedkoop te verkrijgen bij de lokale eet-tentjes. Wil je toch liever in een restaurant eten, dan liggen de prijzen meestal wel wat hoger, zo rond de €11,-.

Een bezoek aan het tempelcomplex, Angkot watt, mag zeker niet ontbreken. Het is het grootste religieuze monument ter wereld. Het is een Hindoe tempel dat geleidelijk getransformeerd is in een boeddhistische tempel en beschikt over prachtige architectuur. Voor €18,- kun je hier een dag lang je ogen uitkijken!

Gambia

Palm Beach - Gambia

Met een relatief klein budget kan je er ook voor kiezen om naar Gambia te gaan. Gambia ligt aan de westkust van Afrika en beschikt over prachtige stranden en grote natuurparken. Het is een reisbestemming voor diverse vakantie types, de zonliefhebber kan er terecht voor een lui-lekker vakantie, maar ook de cultuurliefhebber komt zeker aan zijn trekken.

Er is een enorme keuze aan eetgelegenheden en verblijfplaatsen. Het is mogelijk hier rond te komen van €10,- per dag, als je niet te lang aan de Atlantische kust blijft. Wil je wat meer luxe dan slaap en eet je voor ongeveer €15 tot €20,- per dag.

Een bijzondere bezienswaardigheid in Gambia is de Kachikally Crocodille Pool, een heilige plaats voor de lokale bevolking. De honderdvijfentwintig krokodillen worden hier gevoerd met vis, waardoor zij tam zijn en je ze onder begeleiding aan kan raken. Super spannende ervaring die overigens gratis of voor een hele kleine vergoeding te beleven is!

Voor al deze vijf bestemmingen geldt uiteraard dat je het zo gek kan maken als je zelf wilt. Verblijf je in de stad dan ben je altijd duurder uit dan in de omliggende dorpen of het platteland, maar hou deze bestemmingen zeker in gedachten bij het boeken van je eerstvolgende voordelige zomervakantie!