Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Backpacker of Flashpacker?

backpack greeting nature
We zijn allemaal verschillend, dat is èèn ding dat zeker is! Ook als we het over backpackers hebben, kunnen we spreken over uitermate verschillende types. Als je je een tijdje in het backpackers circuit bevindt worden deze verschillende types reiziger je steeds meer duidelijk. Backpackers worden dan ook in de meest gekke en creatieve categorieën onderverdeeld, van ‘Hippies’ tot de ‘Flashpacker’. Nieuwsgierig wat voor types je allemaal nog meer tegen kunt komen tijdens je reis? Lees snel verder! 

De Tussenjaar reiziger

dreamstime_s_49677069

Laten we beginnen met de tussenjaar-reiziger. Deze reiziger is meestal net klaar met zijn of haar studie of gaat na zijn reis starten met een studie. Het zijn vaak Engelsen, Kiwi’s uit Nieuw-Zeeland, of Aussie’s uit Australië. Zij volgen vaak de standaard rond-de-wereld-route en spenderen de meeste tijd in Azië en Australië. Het hoofddoel van dit type reiziger is zoveel mogelijk lol hebben en de meest bekende bezienswaardigheden zien. Ze blijven binnen de gebaande paden, maar houden van een feestje en zijn erg goed in drinken. Zoveel mogelijk en waar dit ook maar kan! 

De Hangover reiziger 

dreamstime_s_55445132

Spot je iemand met een zonnebril, korte broek, slippers en een T-shirt met een bier logo erop? Grote kans dat je te maken hebt met ‘de Hangover reiziger’. Dit feestbeest spendeert het grootste deel van zijn dag aan het bijkomen van zijn kater die hij de nacht ervoor op heeft weten te lopen. Je zult deze backpacker dan ook niet vaak tegenkomen op luide en verlichte plaatsen. Deze nachtdieren verplaatsen zich van de ene feestbestemming naar de andere. De vrouwelijke feestganger kan je vaak herkennen aan haar dikke laag make up en schaarse kleding. Amsterdam, Barcelona, Praag en Thailand zijn bestemmingen waar deze backpacker voornamelijk een feestje met je weet te bouwen!

Het stelletje

couple backpacking
Dan is er nog het backpack stelletje die je wereldwijd tegen komt. Zij spenderen de meeste tijd aan het bezoeken van bezienswaardigheden, toeren en het doen van activiteiten. De oudere versie van dit type reiziger is vaak rond de dertig. Zij lassen vaak een pauze in hun carrière in, om de wereld samen te gaan ontdekken. Zij vermijden de meeste backpacker feestjes en plekken, en trekken vaak naar andere koppels of oudere reizigers toe. De jongere versie doet totaal het omgekeerde. Feesten, feesten en nog eens feesten! Vaak gaan zij wel een keer of tien uit elkaar gedurende de reis maar weten er over het algemeen één groot feest van te maken!

De Verleden tijd reiziger

dreamstime_s_61971142

Er zijn niet alleen maar reizigers die in het hier en nu leven. De backpacker die al een lange tijd op reis is en vaak dezelfde bestemmingen aandoet, weet vaak te blijven hangen in het verleden. Dit type zal je alles vertellen over hoe leuk de full-moon party vroeger was en hoe onontdekt sommige bestemmingen vroeger waren. Dat het nu veel te druk is op het mooie strand in Zakynthos of dat niemand ooit vroeger had gehoord van Sunny Beach in Bulgarije. Dit type reiziger kan wat cynisch uit de hoek komen en is vaak te vinden op de bestemmingen die in hun ogen verpest zijn. Misschien niet zo slim om te veel met deze backpacker op te trekken en gewoon heerlijk van alles en iedereen om je heen te genieten!

De Hippie 

dreamstime_s_58668063

Dit type is niet te missen. Gebruind, een wijde  harembroek, dreadlocks of knotje, vele armbanden en kettingen. Een ‘maak je niet te druk’ uitstraling en een ‘ik heb twee dagen niet gedoucht’ geur om hen heen. We hebben het natuurlijk over de hippie. Deze backpacker gebruikt lokaal transport, eet het liefst lokale gerechten en praat graag over cultuurverdringing. Zij zijn vaak niet te vinden op bestemmingen waar de meeste toeristen zijn, omdat zij dit te commercieel vinden. Dit soort backpacker leest veel liever een boek over wereld vrede op een ‘chille’ plek en is vaak te vinden in ontwikkelingslanden. Klinkt als prima gezelschap om een relaxt en educatief dagje mee te spenderen!  

De Flashpacker

dreamstime_s_51019747
Te herkennen aan hun elektronische verzameling die zij bij hun dragen. Je zou denken dat dit niet echt heel handig is tijdens het maken van een reis, maar hier denken de flashpackers toch iets anders over. Laptops, camera’s, iPods, video camera’s, noem het maar op. Alles wat maar op stroom werkt zeulen zij met zich mee. Ze dragen vaak de mooiste horloges en de nieuwste kleding. Je vind ze dan ook niet vaak in hostels met een kamer met 15 bedden, waar ze een bordje met rijst weten te verorberen. Nee, de Flashpacker heeft van te voren genoeg geld gespaard om, zo budgettair mogelijk, te kunnen zijn waar er internet ontvangst is! Misschien niet echt een backpacker meer te noemen.. in ieder geval een decadente!

Wat voor type backpacker ben jij of zou jij mee om willen gaan tijdens je reis? Een echte die-hard hippie backpacker of toch liever een flashpacker of misschien wel een heel ander soort? Hoe dan ook houden de verschillende types je reis uiterst interessant door hun eigenaardigheden! 

Wil je zelf een keer een backpackers reis maken, download gratis het ultieme E-book vol met Tips, tricks en leuke feitjes. Download het E-book >