Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Bang voor KLM’s koffertoeslag? Geen paniek!

Research door TicketSpy David (Amsterdam)

Gisteren hadden we al een tipje van de sluier op weten te lichten over de wijziging van de bagageregels bij KLM.

Als eerste overigens in Nederland, maar om problemen te voorkomen met KLM konden we niet alle details hier op TicketSpy delen.

Je zou misschien denken dat het erg vervelend is om vanaf 22 april 2013 €15 per enkele reis, dus €30 per vliegretour, neer te moeten leggen voor je koffer of rugzak op Europese vluchten. Maar wij hebben de truc al binnen om hier onderuit te kunnen.

Hoe? Heel simpel. Iedereen die lid is van het Frequent Flyer programma Flying Blue van Air France – KLM mag gewoon zoals voorheen 1 koffer gratis inchecken. Tot wanneer dat duurt is nog onbekend en het is zeer waarschijnlijk dat dit voordeeltje over een jaar of zo ook niet meer kan. Maar tot die tijd kun je dus gewoon zonder zorgen met KLM op reis. Elite leden en Elite Plus leden mogen maximaal 1 koffer gratis inchecken. Hun recht op een aanvullende koffer vervalt in principe op de meeste vluchten binnen Europa. Buiten Europa mogen zij nog steeds 2 koffers gratis meenemen.

Ook belangrijk: Tickets die tot en met 21 april geboekt worden geven nog steeds recht op 1 gratis koffer om in te checken. Ook al ben je geen lid van Flying Blue. Dus heb je een ticket in handen voor juli, augustus of een andere maand, dan hoef je je niet ongerust te maken.

Lid worden van Flying Blue? Volg dan deze link om dat te kunnen doen. Deel dit bericht gerust met anderen zo kunnen zij ook nog profiteren!

TicketSpy University zegt: Het is belangrijk dat je deelnemer wordt van Flying Blue voor je richting Schiphol gaat. Op de luchthaven snel lid worden wordt niet toegestaan om daarna je koffer gratis te kunnen inchecken. Je gegevens moeten dus al bij KLM bekend zijn. Wordt daarom vandaag nog kosteloos Flying Blue member en voeg je accountnummer altijd toe in je reservering of laat je reisagent dat doen.