Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Hackers verpesten KLM’s koffer feestje.

Info door TicketSpy David (Amsterdam) Foto: Straight Times (Singapore)

Vandaag had er voor KLM totaal anders uit moeten zien, want op 22 april moest de koffertoeslag in gaan. Zo’n kleine 2 maanden geleden werd dat nieuws bekend en sloeg het in als een bom in de media (mede aangewakkerd door speurwerk van TicketSpy).

Maar het leven werd afgelopen vrijdag opeens anders toen bekend werd dat de website en aanverwante systemen van KLM gehackt werden. Weg website, paniek in Amstelveen en op Schiphol. Vliegtickets online kopen en ook online inchecken was niet meer mogelijk met lange wachttijden op de luchthavens tot gevolg.

Snel besloot de KLM directie om de plannen voor de toeslagen dan maar te verleggen naar dinsdag 14 mei 2013. Een opmerkelijke datum, want 22 april, vandaag dus, is een maandag. Waarom nu niet op een maandag met de koffer charge in de weer gaan, maar wel op een dinsdag? Wij hebben er geen verklaring voor, wellicht kan iemand van de KLM (al dan niet onder een schuilnaam) op deze post van vanochtend reageren. Dan weten we allemaal hoe het zit.

Hoe dan ook, het mag duidelijk zijn dat de KLM nu zo’n 3 weken geen extra heffing in rekening kan brengen. Iets wat tonnen aan extra omzet zal kosten. Jammer voor de KLM, aan de andere kant goed voor de passagiers die nu nog heel even zijn gevrijwaard en de euro’s in de pocket kunnen houden. Belangrijk om te weten is dat alle vliegtickets binnen Europa die uiterlijk 13 mei 2013 worden gekocht nog inclusief ruimbagage zijn. Dat is dan toch weer heel klantvriendelijk van KLM.

Daarom zeggen we wederom bedankt Camiel, ook al lach je nu mogelijk als een boer met kiespijn! Misschien dat deze besparing van pas kan komen als de duty free trolley langs komt in het vliegtuig. Kunnen de passagiers de schade een klein beetje goed maken. Het is maar een idee…

Trouwens, we wachten nog steeds op nieuwe €99 deals die tegelijkertijd met de koffertoeslag hun intrede zouden doen. Daarover is het nog even akelig stil, dus moeten we het voorlopig doen met onderstaande bestemmingen (waarbij enkele steden in de afgelopen weken helaas duurder zijn geworden):

Wanneer boeken: elke dag
Wanneer reizen: op geselecteerde dagen en/of momenten op de dag
Minimum verblijf: nacht van zaterdag op zondag of 3 nachten Maximum verblijf: 1 maand
Handbagage: 1 stuk met een maximaal gewicht van 12kg
Ruimbagage: 1 koffer of rugzak met een maximaal gewicht van 23kg (mits je je ticket voor 14 mei 2013 koopt)
Beschikbare stoelen checken en reserveren: via onze directe voordeel-link met KLM