Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Hoe bespaar je geld op je Vliegtickets?

Met het stijgen van de brandstofprijzen en luchtvaartmaatschappijen die de reiziger dagelijks steeds meer kosten weten op te leggen, worden de vluchtprijzen er niet goedkoper op. Aangezien je niet naar al je droombestemmingen kunt rijden, is vliegen vaak de enige manier om jezelf te verplaatsen en zeker ook de snelste. Vliegtickets kunnen al gauw een enorme uitgaven worden, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om de meest voordelige tarieven te vinden en te voorkomen dat je zoveel mogelijk extra kosten betaalt. Indien je goed vooruit plant en deze beproefde methodes toepast, kun je de best mogelijke deal krijgen. Hierbij dan ook wat tips en tricks!

Boek op Dinsdag of Woensdag

Dinsdagmiddag is de tijd dat de verkooptarieven bekend worden gemaakt. Luchtvaartmaatschappijen concurreren op woensdag om prijzen overeen te laten komen of zelfs in prijs te zakken, maar deze verkopen zijn meestal op donderdag alweer over. De goedkoopste stoelen zijn al snel uitverkocht dus mocht je een goede deal vinden, handel snel.

Vliegen tijdens de minst Populaire Periodes

Dinsdag, woensdag en zaterdag zijn de minst drukke dagen om te vliegen, wat betekent dat vliegtickets voordeliger zullen zijn om zo de reiziger aan te sporen de stoelen op te vullen. Op deze dagen zijn er niet alleen goedkopere deals te verkrijgen, je kunt ook verwachten dat de rijen bij de beveiliging korter zijn, wat altijd mooi is meegenomen.

Vliegen op Feestdagen

Je weet waarschijnlijk al dat de zomer de duurste periode is om te vliegen, maar ook de dagen rond de feestdagen zijn erg prijzig. Je kunt wel flink besparen als je bereid bent om op de feestdagen zelf te reizen, zoals bijvoorbeeld kerst en oudjaarsdag.

Vlieg vroeg op de dag

Net zoals er minder populaire dagen zijn om te vliegen, zijn er ook periodes op een dag die mensen proberen te vermijden. Als budget reiziger, kun je het beste kijken naar vluchten vroeg in de morgen. Je moet voordat de zon op gaat je bed uit, maar je kunt een hoop geld besparen. Ook is het minder waarschijnlijk dat je met een overboekte vlucht of vluchtvertraging te maken krijgt.

Kies je Stoel later

Sommige luchtvaartmaatschappijen brengen kosten in rekening wanneer je tijdens het online boeken je stoel aangeeft. Hierdoor worden er weer extra kosten toegevoegd aan de basis prijs van het ticket.

Indien je vroeg arriveert op de dag dat je gaat reizen, kun je alsnog geschikte stoelen krijgen. Sommige beste stoelen worden achter de hand gehouden tot de dag dat de vlucht vertrekt behalve als er anderen zijn die vooraf bereid zijn hier extra voor te betalen. Indien dit niet het geval is, kun je dus nog zeker kans maken op een van deze stoelen.

Gebruik je Miles

Als je ijverig bent in het verzamelen van Frequent Flyer miles, wissel ze dan eens in voor een gratis vlucht. Je hoeft alleen belasting en toeslagen te betalen, wat veel minder zal gaan kosten dan de volledige prijs van een vliegticket.

Wacht niet tot het laatste moment

Veel reizigers weten niet dat er een juist moment is om te boeken. Zo krijg je de beste prijs voor je tickets. Boek je te vroeg of juist te laat, dan zou het kunnen zijn dat je meer betaald dan je eigenlijk zou hoeven te betalen. Het beste moment om te boeken is tussen drie en zes weken tot wanneer je wil vertrekken.

Vermijd extra kosten

Luchtvaartmaatschappijen brengen tegenwoordig vrijwel alles in kosten. Sommige maatschappijen rekenen zelfs iets voor het gebruik van de toiletten. Al deze extra kosten kunnen bij elkaar erg oplopen, maar er is geen reden om dit te betalen als dit niet hoeft. Hier zijn wat tips om geld in je portemonnee te houden wanneer je op het vliegveld bent:

1. Vermijd een upgrade als dit niet nodig is

Vliegtuig_update

Soms zijn upgrades gratis, maar vaak worden er flinke kosten berekend wanneer je op het laatste moment een upgrade wil naar First class. De kosten hiervoor kunnen zwaar oplopen.

2. Vlieg alleen met handbagage

Veel mensen denken er niet over na dat hun bagage effect kan hebben op de prijs van hun vliegticket. Er komt op het basis bedrag van het ticket vaak €22 (enkele reis) bij voor een ingecheckte koffer. De tarieven kunnen onderling flink variëren, maar bijna alle luchtvaartmaatschappijen brengen hier kosten voor in rekening en deze zijn hoog. Waarom zou je betalen om je kleding mee te laten vliegen? Als iedereen in jouw reisgezelschap een koffer incheckt, kan de rekening immens zijn voordat je überhaupt bent aangekomen op je bestemming. Wees daarom slim en vlieg wanneer mogelijk alleen met handbagage.

Het is makkelijk om de hoeveelheid spullen die je wil inpakken te reduceren. Zorg dat je al je kleding goed coördineert, zodat je minder mee hoeft te nemen en er toch veel setjes mee kan maken. Neem alleen twee paar schoenen mee, neem jezelf voor wat te wassen tijdens je reis en stop alleen kleine toiletartikelen in je tas.

3. Neem je eigen snacks mee

Behalve als je internationaal vliegt, komt het bijna nooit voor dat je vlucht is voorzien van een gratis maaltijd. Snacks in het vliegtuig zijn niet goedkoop en bijna nooit gezond. Neem geen genoegen met wat er op de vaak korte menu kaart staat, maar stop wat eigen snacks in je tas en eet gezonder, beter en goedkoper dan andere passagiers. Muesli repen, zelfgemaakte muffins, fruit en noten zijn bijvoorbeeld perfecte snacks voor in het vliegtuig.

Wanneer je op je vliegticket bespaart, heb je meer te besteden gedurende je reis of kan je voor een kleiner budget je reis maken. Het is verassend om te zien hoeveel meer een vlucht kost tijdens piek dagen of periodes, dus als je een goede deal tegen komt, maak hier gebruik van en laat dit je nog veel enthousiaster maken om je reis te plannen!

Hoe komt het dat je steeds goedkoper kunt vliegen? 

Zoek & Bespaar