Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Je KLM ticket wijzigen? Het kan nu bijna gratis!

KLM Ticket informatie gevonden door TicketSpy David (Amsterdam)

Je ticket wijzigen naar een andere datum of vlucht kan flink in de papieren lopen. De meeste maatschappijen vragen dan aparte administratiekosten per ticket. Daar bovenop bovendien het verschil in prijs tussen de oorspronkelijk betaalde ticketprijs en de prijs die op het moment van wijzigen van toepassing is. Geen pretje dus om voor een reeds betaald ticket nog meer geld te moeten uitgeven.

Bij de KLM komen ze je wat dat betreft een aardig stuk tegemoet om een goedkoop KLM ticket te wijzigen. Als je via klm.com (en ook alleen op hun eigen website) je ticket binnen Europa boekt, dan kun je kiezen voor de aankoop van een ‘semi flexibel’ KLM ticket. De toeslag hiervoor bedraagt €14 per retour of €7 per enkele reis. Hiermee heb je gelijk de mogelijkheid om tot 3 keer toe het volgende aan te passen tot uiterlijk 48 uur voor vertrek:

A) wijzigen van de datum van je KLM vlucht

B) wijzigen van je tijdstip van vertrek  

C) wijzigen van je KLM bestemming

Er geldt nog steeds dat je een bijbetaling moet doen als het nieuwe ticket duurder is (geworden). Aan de andere kant ben je geheel vrij om voor een andere bestemming te kiezen. Je wisselt in dat geval je KLM ticket gewoon om en vliegt bijvoorbeeld niet naar Barcelona maar naar Milaan. Zonder deze unieke regeling is het niet mogelijk om kosteloos van bestemming te veranderen. Het enige wat dan rest is om een heel nieuw KLM ticket te kopen.

Voor jou interessant?

Je koopt voor slechts €10 per retour dus heel wat flexibiliteit. Ben je zeker van je zaak en ga je gewoon zoals gepland vliegen dan is het wellicht niet nodig om deze extra optie bij te kopen. Ben je een vroege boeker dan kan het misschien wel de moeite waard zijn. Er kan een hoop gebeuren in de tussenliggende maanden waardoor je je reisplannen mogelijk dient aan te passen.

Europese vluchten

Deze optie is alleen te koop in het geval van vluchten die door de KLM worden uitgevoerd en een KLM vluchtnummer dragen. Het kan ook enkel bij Economy tickets binnen Europa en naar Tel Aviv.

Alleen bij je online boeking te koop

KLM biedt je deze regeling slechts één keer aan. Dat gebeurt zodra de extra opties zoals stoelvoorkeur in beeld verschijnen. Alleen dan kun je er voor kiezen. Heb je eenmaal een boeking gemaakt dan is het niet meer mogelijk om hem naderhand aan te schaffen, pech = pech!

Wijzig zelf je KLM Ticket

Als je je KLM ticket wilt wijzigen dan dien je dat allemaal wel zelf te doen. Dat kan eenvoudig door op de KLM site in te loggen bij het Mijn Reis gedeelte. Je kunt dus niet bellen met de KLM of op de luchthaven aan de balie om een wijziging zonder extra administratiekosten door te laten voeren. 

Bespaar €56 op je KLM ticket

Als je niet kiest voor het flexibiliteit pakket, dan betaal je €70 aan administratiekosten om het ticket naar een andere datum of ander tijdstip te kunnen verzetten. Eenmalig €14 bij boeking extra uitgeven kan je dus nog een leuk bedrag besparen.

Last Minute boeking?

Nog één belangrijke opmerking. De Flexibiliteit optie is te koop voor KLM boekingen die je maakt tot uiterlijk 10 dagen voor vertrek.

KLM Europa Tickets met flexibiliteit