Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

KLM maakt haar tickets een stuk(je) goedkoper!

Weet waar je boekt

Ticket info gevonden door TicketSpy David (Amsterdam)

Per direct betaal je op de website van KLM in plaats van €10 per ticket nu nog maar €10 per boeking voor je vliegtickets. Dat betekent dus dat je geld kunt besparen als je met meer dan 2 personen een reservering maakt.

Met deze zet toont KLM een duidelijk teken naar met name de Online Ticket Agents (OTA’s) die nog steeds in verhouding veel geld vragen om een boeking voor je te verzorgen. Daar ben je de voor dezelfde KLM stoel minimaal €15 tot maximaal wel €50 kwijt aan boekingskosten.

Slimme zet dus van de KLM om dit zo aan te pakken. De reden? Ze willen dat hun passagiers graag direct bij hun gaat boeken, dat is voor een luchtvaartmaatschappij namelijk veel goedkoper. Iedere keer als iemand bij een reisagent (online of bij een kantoor) een ticket koopt dient een airline geld te betalen aan een derde partij. We hebben het dan over de reserveringssystemen die tussen de maatschappij en de reisagenten in staan.

Per enkele vlucht gaat dat om ongeveer US$ 3-5. Boek je dus met 2 personen een retour Amsterdam – Londen dan betekent dat in totaal gemiddeld US$16 aan kosten voor de vliegtuigmaatschappij. Stap je allebei over, bijvoorbeeld met de route Amsterdam-New York- Los Angeles, dan stijgt de kostenteller naar een bedrag van zo’n US$ 32. Als je je dan bedenkt dat er jaarlijks tientallen miljoenen mensen met KLM vliegen…

Geen wonder dus dat een luchtvaartmaatschappij ook die kosten terug wil brengen. Om juist dat snel te kunnen bereiken maken ze je het aantrekkelijk om direct bij hun te boeken. Dat is straks minder prettig voor de OTA’s, dus reken er maar op dat zij binnenkort met tegenacties zullen komen om geen marktterrein te willen verliezen.

Betaal nu bij KLM €10 reserveringskosten per boeking

  • Wanneer boeken: altijd
  • Wanneer reizen: altijd
  • Vliegen vanaf: Amsterdam
  • Betaling via: Ideal (gratis), Visa, Mastercard of American Express (dus spaar je Flying Blue mijlen)
  • Tip: nu 20.000 gratis Flying Blue mijlen bij de Flying Blue American Express Gold Card

Waarom geen €0 reserveringskosten? KLM heeft met de Nederlandse reisagenten jaren geleden hierover afspraken gemaakt dat zij een vergoeding vraagt. Dit zou anders de positie van de reisagenten bemoeilijken.