Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Nieuw bij KLM: betalen voor je gangpad- of raamstoel

KLM laat je betalen

Informatie gevonden door TicketSpy David (Amsterdam)

Dat was even een verrassing toen het Flying Dutchman magazine van KLM bij ons op de redactie arriveerde. Het is een mooi blad met veel inspirerende teksten en foto’s waardoor je al gelijk zin krijgt om de eerste de beste KLM vlucht te boeken.

Maar al snel viel ons oog op een onderwerp waar je je bedenkingen bij kunt hebben. Wat blijkt, het reserveren van een stoel op hun vluchten naar bestemmingen buiten Europa is niet altijd meer gratis.

Dat stoelen met meer beenruimte (Economy Comfort en exit) tegen een toeslag verkrijgbaar zijn is geen nieuws. Maar wel als KLM ook een gewone stoel aan het gangpad of bij het raam als bijzonder gaat beschouwen en daar geld voor wil zien. En niet zo’n beetje ook, want de prijs bedraagt €30 per enkele vlucht. Of je levert 7.5000 Flying Blue mijlen in (en dat is niet een hele goede deal om heel eerlijk te zijn).

Met andere woorden KLM is druk bezig om meer opbrengsten uit de ticketverkoop te halen. Of je daar nu echt blij mee moet zijn valt wat ons betreft te betwijfelen. Sterker nog als je een middenstoel als standaard stoel gaat zien dan moet je eigenlijk ook een stoel met minder comfort met een korting aanbieden. Dat zijn bij KLM altijd de stoelen die vlak voor de achterwanden zijn geplaatst. Deze kunnen niet helemaal naar achteren en zijn echt niet plezierig om tijdens een lange vlucht op te moeten zitten. Dus KLM-ers, ook jullie lezen de posts van TicketSpy en doe daar wat aan.

Op dit moment zijn we alleen bij vluchten die met een Airbus 330 worden uitgevoerd stoelen tegengekomen die van een toeslag zijn voorzien. Het gaat dan om de rijen die direct achter de Economy Comfort sectie staan opgesteld. Voordeel hiervan is wel dat je als eerste van boord mag en dat kan een stuk tijd schelen als je in de rij moet staan bij de paspoortcontrole. Bovendien heb je vaak nog de keuze uit een maaltijd met vlees of de vegetarische variant.

We zijn benieuwd wat KLM de komende tijd nog meer voor haar inter-continentale Economy Class reizigers in petto heeft. Gaat het gratis bier en wijn verdwijnen? Moet je gaan betalen voor speciale maaltijden (religieus, houtvrij, glutenvrij)? En hoe zit het met de ruimbagage, wordt die net als binnen Europa alleen tegen betaling nog meegenomen? Niets zal ons meer verbazen, 1 ding is zeker als toeslagen eenmaal worden ingevoerd zullen ze niet meer verdwijnen. Wel worden ze steeds hoger. Uiteindelijk ga je dus beetje bij beetje steeds meer betalen voor de wijze waarop je al jaren gewend was om te vliegen.

TicketSpy zegt: wat vindt jij van al die toeslagen in de luchtvaart? Een noodzakelijk kwaad of bron van irritatie. Laat je reactie gerust onder deze post achter!