Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Zo vermijd je de slechte stoelen in het vliegtuig!

vliegtuig

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt… Een slechte vliegtuigstoel of gewoon een plek in het vliegtuig waar je liever niet wil zitten. Speciaal voor jou hebben wij een paar vliegtuigplaatsen op een rijtje gezet die je écht moet proberen te vermijden. Dit betekent dus nooit meer te weinig beenruimte of een rij voor het toilet naast je tijdens jouw vlucht!

De ‘Entertainment Box Seat’

entertainment-boxFoto: Jess Bravin/The Wall Street Journal

Wat een pech! Na lang wachten mag je eindelijk het vliegtuig in en ga je op zoek naar de plek waar jij de hele vlucht mag gaan vertoeven. Je gaat zitten en dan… Ja hoor! Daar zit hij dan een koude metalen computer, die ervoor zorgt dat iedereen tijdens de vlucht film kan kijken, maar waardoor jij geen beenruimte meer over hebt. Leuk dat er film gekeken kan worden in het vliegtuig, maar jij zit liever comfortabel! Probeer deze stoelen dus te vermijden, want voor je het weet zit jij met jouw eigen benen in de knoop.

De stoelen achterin

Vroeger op de basis of middelbare school en nu misschien nog steeds wilde je altijd achterin zitten. Maar in het vliegtuig moet je dit echt niet willen. Nu vraag je jezelf misschien af waarom? Het is namelijk zo dat de stoelen achterin het vliegtuig een ingreep zijn op jouw privacy. In een vliegtuig is er natuurlijk al niet zoveel privacy, maar een klein beetje rust is wenselijk. Continue staat er een rij mensen naast je die graag een bezoek willen brengen aan het toilet. En dat is nog niet alles, want als kers op de taart zit je ook nog eens in de heerlijke geur van het toilet.

Wanneer het vliegtuig is geland en je denkt dat het eindelijk voorbij is, dan heb je het goed mis. Het duurt namelijk nog minstens 10 minuten, nadat het teken ‘Seatbelt On’ is gedoofd,  voordat jij het vliegtuig eindelijk kunt verlaten. Kortom, probeer de stoelen achterin te vermijden om jezelf heel wat problemen te besparen.

De stoelen bij de hoofd- of nooduitgang

uitgang-vliegtuig

Iedereen denkt altijd: yes, ik zit bij de hoofd- of nooduitgang, want dat betekent veel beenruimte! Juist, dit is dan ook het enige voordeel van een plek bij de hoofd- of nooduitgang. Het grootste nadeel van zitten bij de hoofduitgang is dat er geen stoel voor je zit waar jij jouw handtas onder kunt leggen. Dit betekent dat jij jouw handtas moet opbergen in de daarvoor bestemde bagagevakken. Nu moet je elke keer opstaan wanneer je iets uit jouw tas nodig hebt. Heel vervelend!

Het tweede nadeel geldt zowel voor de stoel bij de hoofduitgang als voor de stoel bij de nooduitgang. Een vliegtuig vliegt op ongeveer 10-12 kilometer hoogte waar de temperatuur kan dalen tot wel -45 ℃. Deze temperatuur vind je natuurlijk niet in het vliegtuig, want anders zouden wij allemaal als ijslolly’s op bestemming aankomen. Het vliegtuig is gelukkig goed geïsoleerd waardoor de temperatuur in het vliegtuig rond de 20 ℃ blijft. Toch is de temperatuur bij de hoofd- en nooduitgang iets lager. Dit komt doordat de deuren van het vliegtuig toch een klein beetje koude lucht doorlaten waardoor jij zit te koukleumen. Brrrr!

De rij stoelen voor de nooduitgang moet je ook echt proberen te vermijden. Het is namelijk zo dat de stoelen voor de nooduitgang geen ligstand hebben. GEEN LIGSTAND?! Ja, géén ligstand. Dit betekent dus dat jij de hele vlucht niet de mogelijk hebt om even relaxt te gaan liggen.

De verkeerd uitgelijnde stoel bij het raam

misaligned-window-seats-9Foto: i.imgur.com

De meest gewilde stoel in het vliegtuig is al jaren de stoel bij het raam. De reden hiervoor is erg logisch, want iedereen vindt het heerlijk om tijdens de vlucht van het uitzicht te genieten. Alleen helaas hebben niet alle stoelen bij het raam een eigen raam. Sommige stoelen moeten een raam delen met zijn voor of achter buurman. Dit is de plek in het vliegtuig waar vele irritaties ontstaan… Stel jij wil tijdens de vlucht naar buiten kijken en jouw achter buurman wil tijdens de vlucht zijn schoonheidsslaapje doen. Raad je het probleem al?

Het probleem is nu dat jij het gordijn open wil en die zuurpruim achter je wil het gordijn dicht. Om dit soort onenigheden te voorkomen kun je deze plek in het vliegtuig het beste vermijden.

De stoel in het midden

inside-airplane

 Ge-wel-dig! Daar zit je dan heerlijk ongemakkelijk gesandwicht tussen twee vreemden in. Je raadt het natuurlijk al wij hebben het over de stoel in het midden. Dit is weer zo een plek waar je liever niet wil zitten om verschillende redenen. Ten eerste is het altijd onduidelijk van wie de armleuningen zijn, van jou of van jouw buurman? Ook is dit de plek in het vliegtuig waar je nooit maar dan ook echt nóóit rustig in slaap valt. De ene keer lig je met jouw hoofd op andermans schouder te snurken en de andere keer lig je erbij alsof je bij de tandarts zit. Allemaal héél erg gênant, vermijden dus!

De stoelen op de ‘Bulkhead row’

bulk-head-rowFoto: s60.photobucket.com

De ‘Bulkhead Rows’ de plek waar je alleen als jonge moeder wil zitten, maar waar je als overige reiziger echt niet wil zitten. Ook al ben je een echte kinderliefhebber, tijdens jouw vlucht wil je écht niet de hele reis naast een huilende baby zitten. Een voordeel van deze vliegtuigstoelen is dat je veel beenruimte hebt, maar ja dit vind je ook op andere plekken in het vliegtuig. Denk je nog steeds dat dit een goede plek is in het vliegtuig? Er is maar één antwoord mogelijk en dat is ‘NEE!’ Je wil toch niet de hele tijd naar een saaie grijze muur kijken?

De kapotte vliegtuig stoel

kapotte-vliegtuig-stoel

Dit is het moment dat je er achter komt dat je dit jaar naar een wel hele populaire bestemming gaat. Het vliegtuig is helemaal volgeboekt en er is geen één stoel meer vrij in het vliegtuig. Dit is een feest voor de luchtvaartmaatschappij, maar minder fijn voor jou. Volle vliegtuigen gaan namelijk heel goed samen met kapotte vliegtuigstoelen. In sommige vliegtuigen zitten stoelen die eigenlijk kapot zijn of eigenlijk niet meer zo lekker zitten. Wanneer het vliegtuig is volgeboekt moet er toch iemand op deze stoel gaan zitten en laat jij nou net de gelukkige wezen. Je zult het niet vaak meemaken, maar wanneer het je overkomt is het enorm vervelend. Niemand wil zijn vakantie beginnen met rugklachten.

Dit is toch fan-tas-tisch?! Dankzij deze tips weet jij voortaan welke stoelen je in het vliegtuig écht moet vermijden en waarom. Begin jouw vakantie de volgende keer met voldoende slaap en zonder been- en rugklachten. Een vakantie hoort toch alleen maar genieten te zijn?