Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Air France MiNi deals een voorbeeld voor KLM?

Frequent Flyer info door TicketSpy David (Amsterdam)

Het feit dat KLM en Air France één gemeenschappelijk Frequent Flyer programma hebben is aantrekkelijk. Zo kun je op veel meer vluchten FB mijlen sparen en ze ook weer inwisselen voor en award ticket.

Maar soms zijn er ontwikkelingen die wellicht minder gunstig zijn. Neem nu de stap van Air France om binnen Europa de vliegtarieven eenvoudiger weer te geven. Zij biedt namelijk MiNi, Classic en Flex tarieven aan.

Kies je voor Classic en Flex dan zijn een stuk ruimbagage (maximaal 23kg) en Flying Blue mijlen inbegrepen. Maar deze voordeeltjes gelden niet als je een voordelig MiNi tarief kiest. Dan wordt je ticket uitgekleed en krijg je in het vliegtuig alleen het voordeel van een gratis drankje en een snack.

Air France gaat met ingang van 5 juni 2013 op 139 Europese bestemmingen enkele reis tickets aanbieden van €49. Maar dan moet je wel verplicht een retour boeken dus betaal je minimaal €98 voor het ticket. Je voelt hem misschien al, deze tickets zijn dus volledig uitgesloten van deelname aan het Flying Blue programma. Geen mijl mee te verdienen en ook kun je er geen vluchtensaldo mee ophogen voor je Silver/Gold/Platinum status.

Wij verwachten dat KLM dit voorbeeld binnen afzienbare tijd zal gaan volgen. Dan is het dus gedaan met het sparen van mijlen op de allergoedkoopste tickets binnen Europa. Dat zijn de exemplaren die momenteel een instapprijs kennen vanaf €99. Deze zijn al ontdaan van de gratis koffer in het ruim. Dus wat kan en zal een volgende stap worden? Nog heel even en er valt weinig verschil te bespeuren tussen een KLM ticket en die van onder andere Ryanair en easyJet.

Zo worden op een kunstmatige wijze de tickets voor Frequent Flyers duurder gemaakt. Bij Air France betaal je gemiddeld zo’n €40 meer om deze extra te kunnen krijgen. In Amerika hebben ze daar een mooie term voor: Revenue Based Frequent Flyer Programmes. Oftewel hoe meer je betaalt voor een ticket des te meer voordeel kun je tegemoet zien als deelnemer. Ja en zo worden deze voordeeltjes dus eigenlijk allemaal door de passagier zelf betaald.

TicketSpy zegt: het is opvallend om te zien hoe beide airlines de koffertoeslag communiceren. KLM gaat er met de botte bijl in en zegt dat je op bijna alle tickets binnen Europa je koffer niet meer gratis mag inchecken. Air France doet het een stuk subtieler door aan te kondigen dat dit alleen van toepassing is op de meest voordeligste vliegtickets.