Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Flying Blue College 1: Hoe lang zijn je mijlen geldig?

Frequent Flyer informatie door TicketSpy David (Amsterdam)

Omdat KLM per 14 mei 2013 alleen nog maar Flying Blue leden het meenemen van een gratis  in te checken stuk ruimbagage gunt, geven we graag wat extra informatie.

Naar schatting honderdduizenden vakantiegangers zullen komende lente en zomer gratis lid worden van het Flying Blue spaarprogramma van KLM. Voor ons reden  om de voorwaarden helder uit te leggen. Want het lijkt allemaal erg eenvoudig, helaas is de werkelijkheid vaak anders.

Flying Blue Award mijlen spaar je op tal van manieren. Door te vliegen met KLM en SkyTeam partners, door te reizen met maatschappijen waar KLM en Air France een link mee hebben. Maar ook door geselecteerde hotels te boeken, auto’s te huren en zelfs aankopen via internet. In een ander TicketSpy College gaan we hier verder op in.

Vandaag vertellen we je hoe lang een mijl houdbaar is. Dat is belangrijk om te weten want mijlen zijn te waardevol om ze te laten verlopen. Mocht dat gebeuren dan verlies je de kans op cadeautickets, upgrades en andere voordelen.

Geldigheid van de Award mijlen voor Flying Blue Ivory leden: 

1 x per 20 maanden dien je een enkele vlucht te maken met KLM, Air France of een SkyTeam maatschappij. Let daarbij goed op: je ticket dient namelijk wel in aanmerking te komen voor het sparen van Flying Blue mijlen. Heb je een cadeauticket of vliegticket die uitgesloten is van het programma dan telt deze niet mee. Vlieg je niet in deze periode, dan vervallen alle Award mijlen die je hebt gespaard.

Voorbeeld: Je vliegt op 1 mei 2013 van Amsterdam naar New York. Zou je daarna niet meer vliegen dan vervallen de FB mijlen per 1 januari 2015.

Geldigheid van de Award mijlen voor Flying Blue Silver, Gold en Platinum leden:

Heb je een Elite of Elite Plus status dan zijn je Award mijlen onbeperkt houdbaar. Maar zodra je geen recht meer hebt op een Silver kaart en richting Ivory wordt verwezen, dan treedt de 20 maanden regel weer in werking.

Hoe kun je zien hoe lang je mijlen nog geldig zijn?

Als je inlogt kun je via een link bekijken tot welke datum de mijlen houdbaar zijn. Vlieg dus voor deze datum minimaal 1 keer om houdbaarheid met wederom 20 maanden te verlengen.

TicketSpy University zegt: Let op, KLM stuurt je per mail, sms of brief geen waarschuwing tegen de tijd dat je mijlen gaan verlopen. Je dient dus zelf telkens op de website te checken wat de einddatum is.

Wanneer vervallen je mijlen nog meer?

In de algemene voorwaarden van Flying Blue staat ook genoemd dat je je mijlen niet mag doorverkopen of ruilen. Zie bijvoorbeeld dit artikel.

1.4.8 In geval van overtreding van de algemene vervoersvoorwaarden of tarieven van AIR FRANCE, KLM of Airline Partners, inclusief SkyTeam, de overtreding van de algemene voorwaarden van Non-Airline Partners, materiële overtreding van de Algemene Voorwaarden, misbruik van het Programma, met inbegrip van het niet naleven van de voorschriften en procedures van het Programma, de verkoop of ruil van Awards of tickets en verkeerde voorstelling van feiten, onbetamelijk gedrag, met inbegrip van ongepast of storend gedrag ten aanzien van medewerkers van AIR FRANCE, KLM of hun Partners, ontoelaatbaar gedrag aan boord of in lounges of de weigering om gehoor te geven aan instructies van medewerkers, kan leiden tot opzegging van het account van de Deelnemer en blijvende uitsluiting van deelname aan het Programma, verbeurdverklaring van alle verzamelde Level en Award Miles, alsmede annulering van eerder uitgegeven, maar ongebruikte Awards.

Strenge regels dus van de KLM. Wie denkt dat het allemaal wel meevalt heeft het mis, want wereldwijd zijn er vele mensen van wie het account is opgeheven. Ook al hadden ze er grote aantallen mijlen op staan. Leef de regels van het programma dus altijd na om problemen te voorkomen is ons advies.

Als de Flying Blue deelnemer overlijdt

En dan tot slot nog een opmerkelijke regel. Want mocht een deelnemer overlijden, dan heeft KLM het recht om de rekening in zijn geheel op te heffen.

1.2.12 Bij overlijden van een Deelnemer zal het Bedrijf na ontvangst van de overlijdensverklaring het desbetreffende account afsluiten.

Weg, foetsie zijn alle mijlen die deze persoon heeft gespaard. En dat zonder enig pardon, excuses of boeket. Er wordt niet eens gesproken over het overzetten van je mijlen naar de rekening van een ander (familielid).

Wil je dit voorkomen, zorg er dan voor dat je partner, dochter of zoon je login naam en pasword krijgt van je Flying Blue account. Mocht er iets gebeuren dan kunnen zij gewoon nog alle mijlen gebruiken om het verdriet van het verlies een klein beetje te vergeten.