Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

KLM geeft Flying Blue Gold kaarten weg.


Research gedaan door TicketSpy Melanie (Amsterdam)

Frequent Flyers van KLM’s Flying Blue die een Gold status hebben moeten nu even niet schrikken. Heb je minimaal 40.000 FB mijlen verzameld of vorig jaar ten minste 30 enkele vluchten gemaakt om die felbegeerde kaart te kunnen krijgen, blijkt dat KLM ze in het buitenland cadeau doet.

Hoe dat zit leggen we je natuurlijk graag even uit. In de landen Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland, de markt waar het Scandinavische SAS met de scepter zwaait, kunnen Star Alliance of One World Gold leden een zogenoemde status match krijgen. De gratis te krijgen kaart is dan geldig tot en met 30 juni 2013.

Om hiervoor in aanmerking te komen hoeven ze enkel via een speciale Flying Blue pagina hun naam en nummer van het programma in te vullen. Wordt daarbij nog even een foto geupload van de originele kaart dan regelt KLM de rest. Oftewel je krijgt dan een gratis Flying Blue Gold Elite Plus kaart, voorzien van onder andere deze voordelen:

  • 1 extra stuk ruimbagage kosteloos meenemen
  • 75% bonus Award mijlen
  • Toegang tot de lounges (met 1 gast) op wereldwijde luchthavens, mits je met SkyTeam vliegt
  • Gebruik van Sky Priority (sneller langs de controles en inchecken bij de Business Class balie)
  • 50% korting op Economy Comfort stoelen
  • De stewardessen noemen je bij je achternaam in het vliegtuig
Nederlanders kunnen in principe ook gebruik maken van dit aanbod door hun adresgegevens van de Star Alliance of Oneworld kaart aan te passen. Gebruik dan een adres in één van de genoemde landen.
Kijk op deze pagina voor het omzetten van Star Alliance/Oneworld Goud naar Flying Blue Gold.

Het is opmerkelijk om te zien dat niet alleen KLM dit aanbod heeft. Ook andere SkyTeam maatschappijen als Aerolineas Argentinas en China Airlines kennen op dit moment een ongeveer gelijke actie. De reden is dat al deze maatschappijen op zoek zijn naar de zeer frequente zakelijke vliegers. Die leveren heel wat geld op en moeten daarom flink verwend worden om aan boord te krijgen.

Maar waar 1 airline begint met een status match zullen anderen volgen. De kans bestaat dat Lufthansa of British Airways hetzelfde zullen aanbieden aan Elite Plus leden van SkyTeam maatschappijen. In de VS is dit trucje al jarenlang schering en inslag. Duizenden Frequent Flyers maken daar telkens weer handig gebruik van.

TicketSpy heeft in de planning om ook meer Frequent Flyer programma informatie te tonen. We horen graag van onze bezoekers of dat een welkom idee is. Mail ons gerust via onze contactpagina.