Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Kun je Flying Blue mijlen sparen met Etihad vluchten?

Frequent Flyer informatie door TicketSpy David (Amsterdam)

Omdat per 15 mei 2013 KLM intensief met Etihad Airways is gaan samenwerken, vroegen we ons af of je met de vluchten via Abu Dhabi ook Flying Blue mijlen in de wacht kunt slepen.

Dat kan in principe wel maar er zitten een paar haken en ogen aan. Want wat is nu het geval, je spaart ze alleen als de vluchten voorzien zijn van een KLM vluchtnummer (code KL). Helaas niet als er op je ticket een nummer staat met daarvoor de 2 letters EY.

Wat is het verschil in kosten tussen KLM en Etihad (een prijsvoorbeeld):

RouteKLM ticketEtihad ticket
Amsterdan-Abu Dhabi€557,07€409,07*

Peildatum is 22 mei 2013

*= een door Etihad uitgevoerde vlucht met een KLM vluchtnummer kost op de KLM site vandaag €1.151,07

Vertrek is op 15 september 2013, retour op 22 september 2013

We hebben dit nagevraagd en hoorden als antwoord dat alleen dit de wijze is om te kunnen sparen. Merkwaardig, want Eithad heeft ook een partnership met Alitalia (de SkyTeam partner van KLM en Air France) en die gaat toch net een heel stuk verder. Ben je daar lid dan kun je ongelimiteerd mijlen sparen met tickets die voorzien zijn van zowel de Alitalia als Etihad code.

Op de Frequent Flyer pagina’s van Etihad Guest wordt overigens wel KLM genoemd (zij het in relatie tot de code-share vluchten). En daar zijn zowel de KLM als Etihad vluchtnummers en vluchten beide welkom.

We hopen dat Eithad meer vluchten gaat aanbieden met KLM, in dat geval is de kans groter dat je altijd zonder problemen FB mijlen kunt verzamelen. Wanneer dat gaat gebeuren is nu dus nog even een raadsel.

TicketSpy zegt: Etihad heeft onlangs het Frequent Flyer programma topbonus van airberlin gekocht. Zelf heeft Etihad daarover gemeld dat dit programma binnen een paar jaar het overkoepelende FF programma voor Etihad en haar partners (o.a. airberlin, Air Seychelles, Jet Airways) zal gaan worden. Nu al (gratis) lid worden van topbonus kan daarom geen enkel kwaad.