Tip van Penny: Uitzicht over Les 7 Cascades

Penny / British Airways / Amsterdam-Gatwick-Mauritius
"Mauritius is geen honeymoonenclave maar een goed functionerend eiland met alles erop en eraan. Door voormalige bezetters als Engeland en Frankrijk die het eiland koloniseerden tussen 1700-1800, kun je er alles krijgen van Franse kaas tot bouillabaisse, maar met een tropische touch. Mijn partner en ik vonden het er geweldig. Hoogtepunt was het beklimmen van waterval Les 7 Cascades, gelegen in een schitterend natuurpark en pas zichtbaar tijdens het afdalen. We hadden van te voren een lokale gids gehuurd, die broodjes en drinken bij zich had.
Tip: "Chateau de Labourdonnais is een koloniaal landhuis uit de tijd van slaven en suikerrietplantages. Een must voor geschiedenis- liefhebbers."
Tijdens het zwemmen bij zo’n waterval, weet je weer even waar je het allemaal voor doet. Dat voelt zo vrij. De gids wist ontzettend veel te vertellen over de natuur daar. In totaal hebben we vier van de zeven watervallen gezien, de rest lag op een ander stuk van de route. Naast het aanschouwen van dit natuurwonder, hebben mijn man en ik de overige vakantiedagen vrij weinig gedaan.
De stranden op Mauritius zijn top, met soms een restaurant, dan weer een food truck, of gewoon helemaal niets. Dat ligt heel erg aan het gebied waar je zit. Wij betaalden slechts 800€ p.p. voor ons ticket dus er bleef genoeg over voor een riant vijfsterren resort. Hotel Lux, met drie locaties op het eiland, is een absolute aanrader.”
MAURITIUS
 
City Trip

Goedkope 3-Daagse City Trip naar Milaan v/a 106

City Trip

Kerst City Trip naar Rome || 3 Dagen + Ontbijt v/a 134

City Trip

Stedentrip naar Berlijn! || 3 Dagen + 3* v/a 91

[links category="link-on-interview-page"]