Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Pas op met KLM Tickets v/a Belgische stations

KLM_EC

KLM Tickets vanaf Belgische stations, zo doe je dat!

  1. Koop een enkeltje en reis vanaf je dichtstbijzijnde treinstation naar Antwerpen Centraal of Brussel Midi.
  2. Overhandig vanaf 2 uur voor vertrek van de trein in Antwerpen of Brussel je KLM ticket bij het loket voor internationale reizen. De medewerker past dan in het KLM systeem je boeking aan en je krijgt een treinkaart voor het traject Antwerpen of Brussel naar Schiphol. Elke reiziger dient bij het loket persoonlijk aanwezig te zijn en zijn of haar Paspoort of ID-kaart te tonen. Heb je een KLM Business Class ticket dan mag je 1e klas met de trein reizen.
  3. Zorg dat je in de internationale trein naar Schiphol je treinkaart laat afstempelen. Komt er geen conducteur langs, ga hem of haar dan actief opzoeken om je stempel te kunnen bemachtigen. Zonder stempel heb je anders een probleem bij het inchecken (we spreken hier uit ervaring).
  4. Ga op Schiphol naar de KLM check-in balie om je instapkaart in ontvangst te nemen en je ruimbaggage af te geven. Houd rekening met eventuele lange wachtrijen, dus neem niet een al te korte overstaptijd tussen trein en vliegtuig. Je kan overigens geen gebruik maken van de self-service apparaten. Deze zijn geblokkeerd voor wie een Belgisch KLM ticket heeft met vertrek vanaf station Antwerpen Centraal of Brussel Midi.
Volg deze werkwijze en kom nooit direct naar Schiphol zonder afgestempeld treinkaartje. In dat geval blokkeert KLM gelijk bij de check-in je ticket en berekent je een naheffing alsof je ticket gewoon vanaf Amsterdam zou beginnen.

In vrijwel alle gevallen kun je dan rekenen op een flinke boete van vele honderden tot wel duizenden euro’s. Helaas overkomt dat iedere dag nog tientallen passagiers.

Speel het spel met de veel goedkopere Belgische tickets daarom altijd volgens de regels van KLM.

Ook handig om te weten

Stopover: Met de Belgische tickets is een stopover in Amsterdam trouwens niet meer toegestaan. Je moet dus echt op dezelfde dag gelijk op Schiphol inchecken en aan boord gaan. 

Stoel reserveren: Met deze KLM tickets kun je al wel vanaf het moment van boeken een stoel reserveren. Vooraf online inchecken is op de heenreis niet mogelijk. Voor de terugreis is online of via de KLM app inchecken wel mogelijk.

Flying Blue: je spaart geen Flying Blue award mijlen en segmenten op de treinritten tussen Antwerpen, Brussel en Schiphol.

Silver, Gold, Platinum Elite: de status van je deelname in het Flying Blue programma wijzigt niets aan de eis om een afgestempelde treinkaart bij de check-in te moeten tonen.

Business Class tickets: het hebben van een Business Class ticket wijzigt niets aan de eis om een afgestempelde treinkaart bij de check-in te moeten tonen.

Tip: wie bij terugkomst naar Rotterdam Centraal reist kan bij de NS International balie op Schiphol (aankomsthal 3) het KLM ticket laten zien om een gratis treinkaart Schiphol- (Rotterdam) – Antwerpen/Brussel te verkrijgen. Scheelt weer heel wat geld voor een apart NS treinkaartje en natuurlijk ben je geheel vrij om onderweg in Rotterdam uit te stappen!

Terug op Schiphol: je bent overigens niet verplicht om de trein terug naar Antwerpen of Brussel te nemen. In dat geval kun je bagage van de band halen en ben je vrij om te staan en te gaan waarheen je maar wilt. Je betaalt hiervoor geen enkele toeslag.

Belangrijk: De KLM wijzigt regelmatig de voorwaarden van deze Belgische tickets. Check daarom voor vertrek deze pagina met de meest recente informatie van de KLM.