Handige tips in de KLM Economy Class

KLM_ECO

KLM Economy Class info door TicketSpy David (Amsterdam)

Aantrekkelijke KLM voordelen

Vliegen met de KLM is voor heel veel reizigers de favoriete keuze. Niet voor niets want de KLM vliegt vanaf Schiphol als enige airline non-stop naar heel veel bestemmingen wereldwijd. Dat scheelt een hoop tijd met wachten op andere luchthavens voor een doorverbinding. Bovendien spreekt het cabinepersoneel gewoon Nederlands en zijn de films aan boord voorzien van Nederlandse ondertitels. Allemaal zaken die het vliegen een heel stuk prettiger kunnen maken. 

Om nog meer voordeel uit je KLM ticket te halen zijn er diverse diensten of extra’s waar jij van kunt profiteren. Lees daarom onze tips goed om nóg meer uit je vlucht met de KLM te kunnen halen!

1. Meer handbagage

Van alle vliegtuigmaatschappijen is de KLM (met Air France) in de Economy Class de meest royale als het gaat om handbagage. Elke Economy passagier vanaf 2 jaar oud mag namelijk een totaal gewicht van 12kg gratis mee aan boord nemen. En je mag niet 1 tas of trolley meenemen, maar zelfs 2 stuks. KLM verdeelt dit in 1 stuk met een maximale afmeting van 55 x 35 x 25 cm + 1 accessoire van 40 x 30 x 15 cm. Met een beetje handigheid is dat voldoende voor een stedentrip van een paar dagen.

2. Alcoholische drankjes

Toegegeven, ze liggen wat verdekt bewaard in de drankenkar van de KLM stewardess, maar op alle KLM vluchten vanaf 1 uur is er sowieso Heineken bier, witte wijn én rode wijn aan boord. Deze zijn gewoon inbegrepen in je ticket, je hoeft er alleen maar naar te vragen. Vlieg je intercontinentaal dan is het aanbod nog wat groter. Whisky, gin, cognac en de Zuid Afrikaanse likeur Amarula zijn dan je extra opties. Lekker toch om dan een verkoelende cocktail te bestellen? Of een whiskey voor het slapen gaan.

3. Speciale maaltijden

Op verre vluchten heb je bij de KLM standaard de keuze uit 2 warme maaltijden. Ze hebben een variant met vlees en een vegetarische optie. Bij die laatste gaat het veelal om pasta. Wil je liever wat anders dan kun je online of telefonisch een special meal aanvragen. Er zijn tal van mogelijkheden zoals Aziatisch vegetarisch, Moslim, veganistisch, gluten vrij, kosher, Hindoe, vetarm, zoutarm of maaltijden voor diabetici. Al deze keuzes worden geheel kosteloos door de KLM aangeboden. Wel dien je ze uiterlijk 24 uur voor vertrek (48 uur voor kosher) aan te vragen. Zo heeft de KLM voldoende tijd om ze apart te kunnen bereiden.

4. Drankje bij speciale maaltijd

Mocht je een speciale maaltijd bestellen, weet dan dat je deze altijd eerder krijgt geserveerd dan passagiers die kiezen voor het standaard menu. De KLM vergeet echter jammerlijk om je dan tegelijk te voorzien van een drankje naar keuze. Vraag daarom bij het krijgen van de maaltijd gelijk om wat te drinken. De kans bestaat namelijk dat tegen de tijd dat je je eten op hebt de stewardess pas langs komt met de drankenkar.

5. Gratis stoelselectie

Als je geen Silver, Gold of Platinum Flying Blue deelnemer bent dien je te betalen om een bepaald stoelnummer bij boeking te kunnen vastleggen. Heb je deze toeslag er niet voor over dan kun je altijd op het moment van inchecken kosteloos een stoel uitzoeken. Het aanbod van vrije zitplaatsen is dan wel beperkter. Om toch de eerste keuze te kunnen krijgen adviseren we je om dan als één van de eersten online in te checken. Dat kan op de meeste vluchten al vanaf 30 uur voor vertrek. Soms dien je dan ’s nachts je wekker te zetten om zeker te zijn dat je toch nog een prima stoel kunt bemachtigen. Vergeet dit trouwens voor de terugreis eveneens niet te doen.

6. Spaar mijlen

Ook al denk je dat je misschien niet vaak zult vliegen, het is altijd goed om gratis lid te worden van het Flying Blue programma. Met iedere vlucht van de KLM en de meeste van haar Skyteam en Flying Blue partners spaar je dan aantrekkelijke mijlen. Deze kun je in de toekomst inwisselen voor een reiscadeau in de vorm van vliegtickets, upgrades, extra bagage, luxere maaltijden, stoelen met meer beenruimte of cadeau artikelen. Kinderen vanaf 2 jaar mogen ook gewoon deelnemer worden. Hiermee krijgen ze dezelfde spaarvoordelen én korting op ruimbagage en stoelreserveringen. Als deelnemer krijg je sowieso korting op een stoelselectie, Comfort Seats en stoelen bij de nooduitgang. Insider info: in geval van een annulering van een ticket krijgen Flying Blue deelnemers eerder hun geld teruggestort. Ongeacht het deelnemersniveau wat ze bezitten.

7. Betalen in termijnen

Wellicht niet standaard verkrijgbaar, maar als je de Flying Blue American Express kaart aanvraagt kun je kiezen om je KLM en Air France tickets in 3 termijnen te betalen. Dat geheel zonder toeslag mits je wel tijdig je betalingen verricht. Het is een ideale credit card als je bijvoorbeeld een hele goede KLM aanbieding ziet maar op dat moment niet over het volledige bedrag beschikt. Dat kan tijdens de KLM Werelddeal Weken of bij andere tijdelijke korting acties die zeer regelmatig door de KLM in de markt worden gezet. Extra voordeel: alle uitgaven met de Flying Blue American Express kaart leveren je Flying Blue Award mijlen op. Zo spaar je nog sneller voor dat droomticket!

 

 

Bekijk de laatste KLM Economy Class Deals

 

Geheime Ticket Deals ontvangen?

 

TicketSpy is bekend van

Je kent TicketSpy van Rtl4
Je kent TicketSpy van SBS6
Je kent TicketSpy van Metro
Je kent TicketSpy van Telegraaf
Je kent TicketSpy van AD
Je kent TicketSpy van Volkskrant
Je kent TicketSpy van Volkskrant
Je kent TicketSpy van NPO Radio 1
Je kent TicketSpy van NPO Radio 2