Reader: KLM’s intercontinentale Economy Comfort stoelen.

Op alle intercontinentale vluchten van KLM (dus buiten Europa) kun je al geruime tijd kiezen voor stoelen met wat meer beenruimte. Deze stoelen worden door KLM in de markt gezet als Economy Comfort seats en bevinden zich voorin de Economy cabine.

Voordeel hierbij is dat de stoelen gemiddeld 10 cm verder uit elkaar staan waardoor de beenruimte aanzienlijk wordt vergroot. Een ander punt is dat de stoel een stuk verder naar achteren kan. Met name bij lange vluchten geeft deze extra ruimte je net even wat meer bewegingsvrijheid. Hierdoor kun je wat meer uitgerust op je bestemming arriveren.

De toeslag die KLM hanteert verschilt per bestemming en loopt uiteen van €60 tot €150 per enkele vlucht.

Op de website van KLM kun je echter niet in één oogopslag zien wat je per specifieke bestemming moet betalen. Daarom hebben we voor jou een link naar een handig overzicht gemaakt. Daar kun je precies bekijken hoeveel de stoelen kosten. Ook op vluchten tussen buitenlandse KLM bestemmingen zijn deze stoelen te koop. Bijvoorbeeld op de vlucht van Singapore naar Denpasar (Bali) of tussen Kuala Lumpur en Jakarta.

 KLM Economy Comfort Prijzen 8 januari 2013

Houders van een Flying Blue card met Elite status krijgen een korting op deze stoelen en wel als volgt:

  • Silver -25%
  • Gold -50%
  • Platinum -100%
Elite leden van andere Skyteam partners (bijvoorbeeld die van Delta Air Lines) mogen eveneens met korting deze zitplaatsen bestellen.
Economy Comfort bij Delta Air Lines.
Aan boord naar Amerika kun je bij Delta Air Lines hetzelfde stoel principe reserveren. De kosten zijn dan ongeveer gelijk met die van de KLM. Maar omdat Delta deze in Amerikaanse Dollars prijst  kan het bedrag hier en daar voordeliger uitpakken.
Extra voordeel bij Delta Air Lines is wel dat op de vluchten tussen Europa en de VS al je sterke alcoholische drankjes inbegrepen zijn. Denk dan aan cocktails die het cabinepersoneel voor je zal serveren. Vlieg je gewoon Economy met Delta dan schenken ze alleen bier en wijn (uit een pak). Bij KLM zijn overigens alle alcoholische dranken inclusief.