Reader: Zeer zware passagiers.

Info research door TicketSpy David (Amsterdam)

Erg zwaarlijvig zijn is niet leuk. Veel mensen kunnen hier nu eenmaal niets aan doen vanwege een genetische oorzaak. Des te lastiger is het dan om in een vliegtuig op een gewone Economy Class stoel te moeten plaatsnemen.

Laten we eerlijk zijn, bij het ontwerp van de zitplaatsen is er eenvoudig weg geen rekening gehouden met dit type passagiers. Natuurlijk heeft iemand die corpulent is de keuze om Business Class te vliegen met het voordeel van wat bredere stoelen. Maar dat is gezien de hoge kosten ook niet voor iedereen een optie.

Iedereen z’n eigen volledige stoel.

Maar wat dan wel? Vliegmaatschappijen adviseren in een dergelijk geval dat de passagier een 2e stoel koopt. Dit om zelf prettiger te kunnen reizen, maar ook om andere reizigers niet te veel tot last te zijn. Iedereen heeft in principe voor een hele stoel betaald. Als een ander daar (ongewild) 30-40% van af snoept is dat niet fair. Een tweede stoel is daarom helemaal niet zo’n gek alternatief.

Niet veel airlines kennen speciale voorwaarden voor een corpulente passagier. KLM en Air France daarentegen juist wel en zij bieden een extra stoel aan op al hun vluchten. Om het laagdrempelig te houden geven ze bovendien korting op deze plekken. Wel zijn er wat voorwaarden die bij KLM/Air France van toepassing zijn. TicketSpy zet deze daarom even op een rijtje:

  • De 2e stoel is te koop met een korting van 25%
  • Voor deze stoel hoeven geen luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen betaald te worden
  • De passagier heeft geen recht op méér hand- of ruimbagage
  • De passagier verdient maar één keer Flying Blue mijlen
  • De extra stoel moet direct bij het (telefonisch) boeken worden aangevraagd
  • Indien er toch nog vrije plekken in het vliegtuig zijn kan de passagier een refund aanvragen

Is een extra stoel duur?

Dat hangt altijd af van het moment van boeken. Boek je op tijd dan kun je veel extra kosten besparen. Omdat je alleen de kale ticketprijs (-25% korting) hoeft te betalen kan dat dus reuze meevallen. Op vluchten binnen Europa praat je dan over een paar tientjes meer. Naar populaire intercontinentale bestemmingen zal de toeslag ongeveer uitkomen op €150-€250 in het laagseizoen, tot zo’n €600 in het hoogseizoen. In veel gevallen hoeft er dus geen excuus te zijn om vrijwillig voor een extra zitplaats te kiezen.

Hoe zit het bij chartervluchten?

Voor deze soort vliegreizen hebben we alleen iets kunnen vinden bij ArkeFly. Zij bieden aan iedereen de mogelijkheid om een Duo Seat aan te schaffen. Dit kan echter wel pas vanaf 3 weken tot en met 3 dagen voor vertrek en alleen voor vluchten vanaf Schiphol en Nepal. De kosten hangen af van de lengte van de vlucht, maar beginnen al vanaf €25 per enkele reis.  Echter biedt het reserveren van deze stoel nog geen enkele garantie dat je deze ook daadwerkelijk krijgt. ArkeFly kan namelijk binnen 48 uur voor vertrek bepalen dat je aanvraag wordt ingetrokken. Vanzelfsprekend krijg je dan wel de reeds betaalde toeslag terug.