Oeps !!
nicky-paniek-300x300

Grote kans dat deze deal niet meer beschikbaar is.

Bekijk actuele Deals

of Check hem toch

Nationale Cliché-dag: de top 10 cliché foto’s die gemaakt worden op vakantie!

fotocamera

Iedereen kent ze wel de cliché foto’s die ieder jaar door vele toeristen worden gemaakt. Wanneer het vakantieseizoen is begonnen verschijnen er vele vakantie foto’s op iedereen zijn tijdlijn van Facebook. De kans dat je één van deze cliché foto’s tegenkomt is er groot en geef toe: je hebt zelf vast ook wel eens zo’n foto gemaakt! 

1. De Toren van Pisa 

pisa-1

Dit is toch een super grappig gezicht?! Dit beeld komt je zeker bekend voor en vele van jullie heeft hem zelf misschien ook wel gemaakt.  Als je naar Pisa gaat moét je wel op de foto met de toren van Pisa, je komt er gewoon niet onderuit. Je bent alleen niet de enige die de wereld beroemde foto maakt… Het internet staat er vol mee! 

2. De perfecte cocktail foto

moijto

Hmmm. Kijk eens wat een heerlijke cocktail ik heb of kijk hoe lekker ik heb gegeten. Iedereen kent de foto van ‘het lekkere drankje’ of ‘het bordje eten’ wel. Deze foto’s verschijnen het hele jaar door op Facebook, Snapchat en Instagram. Zelfs buiten de vakanties om! Je moet gewoon even laten zien wat voor lekkers je hebt gegeten of gedronken, want ja dat wil toch iedereen weten.

3. De Legs or Hot dog photo?!

benen-op-strand

Hé, wat doen die Hotdogs op het strand? Onee wacht! Je kent ze wel: de foto van benen op het strand of bij het zwembad. Geef toe hij is onderhand wel heel erg cliché geworden, maar je kunt het zeker niet laten. Die licht getinte benen moet je gewoon even showen. Bruine benen, check! Tropisch strand, check! Goed licht? Check!!  PERFECT, deze moet op social media. 

4. De Selfie 

selfie

Een paar jaar geleden keek iedereen raar op als de Chinezen of Japanners hun selfie stick te voorschijn toverden. Huh, wat is dat dan?! Of jeetje dat ziet er belachelijk uit! Geef toe dit dachten we allemaal, maar tegenwoordig loopt bijna iedereen ermee. Het is toch best handig zo’n selfie stick, want je hoeft niet om de 10 minuten aan een wildvreemde te vragen of hij/zij een foto van je wil maken. Wanneer dit je bekend voor komt kun je een hele muur behangen met deze foto’s.

5. De foto van het strand

palmtree

Dit geeft toch iedereen echt het ultieme vakantiegevoel. Strak blauwe lucht, palmbomen en een zonnetje. Heb jij weleens zo’n foto gemaakt? Vast wel! 

6. Vliegtuig uitzicht foto 

airplane-view

Je vakantie is pas echt begonnen wanneer je een foto vanuit het vliegtuig op het social media hebt geplaatst. Het hoort er gewoon bij! Je moet aan iedereen laten weten dat je op vakantie bent. 

7. De ‘Jump’ foto

jump-foto

Het kan alleen, met ze tweeën of met een hele groep… De JUMP foto!! We springen voor de Eiffeltoren, op het strand of in een pretpark. Echt overal! Wat vinden we hier nou eigenlijk leuk aan? Laten we hiermee zien dat we blij zijn of is het omdat we dan niet zo awkward hoeven stil te staan? Één ding is wel duidelijk en dat is dat deze foto behoorlijk cliché is. 

8. De typische vakantie fotoshoot

koppel-fotoshoot

De eerste vakantie met je schatje gaat natuurlijk naar Turkije en wat hoort hierbij? Een FOTOSHOOT!! Je hebt vast wel een keer zo’n foto voorbij zien komen. Een foto van een gelukkig stelletje op het strand, tijdens de zonsondergang, met een verschrikkelijke filter er overheen. Er bestaat zelfs een hele Facebookpagina voor, dus of het een cliché is? Ja! 

9. Het topje van de Eiffeltoren aanraken dreamstime_xl_54497199

Kijk ik raak het topje van de Eiffeltoren, Taj Mahal of van de piramide aan. Dit toerisme grapje kent volgens mij echt iedereen! Het is super leuk om met een bezienswaardigheid op de foto te gaan, maar om er stijfjes voor te staan is een beetje saai. We houden er toch van om op vakantie een beetje gek te doen? 

10. Foto van een paspoort met kaartjes

dreamstime_xl_13727225 Dit is ook een typische foto die steeds vaker wordt gemaakt. Wij hebben het natuurlijk over de foto van een paspoort met de vliegtickets erin. Het afgelopen jaar hebben we deze heel vaak voorbij zien komen dus mogen we deze cliché noemen? Ja! Dit is de nieuwkomer in het lijstje van de meeste cliché foto’s die gemaakt worden op vakantie. Welkom! 

Sommige cliché foto’s zullen je bekend voorkomen en sommige misschien ook niet, maar op de nationale cliché-dag mag je deze gewoon niet missen. De volgende keer betrap je jezelf misschien wel op het maken van één zo’n foto…